bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,526.48 3.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,990.80 2.88%
bnb
BNB (BNB) $ 550.55 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 130.85 5.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.491021 1.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442709 2.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143955 8.12%

İngiltere Hükümeti, Yeni Düzenlemesinde Kriptoyu Ele Alacak

ingiltere hukumeti yeni duzenlemesinde kriptoyu ele alacak

İngiltere’de sular durulmuyor. Son olarak İngiltere’nin yeni Başbakanı Liz Turss, göreve geldikten 44 gün sonra istifasını vermişti. İngiltere bir yandan hükümet krizi ile ilgilenirken bir diğer yanda da finansal düzenleme alanında kriptoyu da ele alacağını açıkladı.

İngiltere’nin Yeni Finansal Düzenlemesi Kripto Düzenlemesini İçerecek

İngiltere’nin Finansal Hizmetler ve Piyasalar tasarısı, yayımlanan son değişiklik belgesinin ardından kriptoyu düzenlemeyi ve yetkisiz hizmet sağlayıcıları yasaklamayı amaçlayan yeni değişiklikleri içeriyor.

Ülkenin finansal hizmetler bakanı Andrew Griffith, değişiklikleri masaya yatırdı ve finansal tanıtım ve düzenlenmiş faaliyetlerle ilgili yetkililerin, kripto varlıkları ve kripto varlıklarla ilgili faaliyetleri düzenlemek için güvenilebileceğini açıklığa kavuşturmak için gerekli olduğunu belirtti. Griffith açıklamasında ayrıca yeni düzenlemesi hakkında, “Kripto varlık da tanımlanmıştır ve tanımı değiştirme yetkisine sahiptir.” dedi.

ingiltere hukumeti yeni duzenlemesinde kriptoyu ele alacak 2

Söz konusu bu yeni düzenlemenin kabul edilmesi durumunda, değişiklikler İngiltere’de kripto için daha geniş kapsamlı bir düzenleyici çerçevenin oluşturmasını sağlayacaktır. Özellikle, Finansal Davranış Otoritesi ve HM Hazinesi’ne daha fazla denetleme yetkisi sunacak.

İngiltere’de şu anda kripto düzenleyici yetkileri büyük oranda kripto şirketlerine kayıtlarına katı kara para aklama karşıtı gerekliliklerine göre karar veren Finansal Davranış Otoritesi (FCA) tarafından yürütülüyor.

Tasarıyla ilgili işlemlerin 3 Kasım tarihinde sonuçlandırılması bekleniyor. Bununla birlikte Liz Tuss’ın istifasıyla birlikte İngiltere’nin kripto alanındaki bakışında da değişikliklerin yaşanabileceği düşünülüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala