bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,971.41 4.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.51 2.56%
bnb
BNB (BNB) $ 560.60 3.56%
solana
Solana (SOL) $ 143.74 7.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499321 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471967 5.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152457 4.11%

İngiltere, Geçici Kripto Şirketi Lisans Programını Kapattı

ingiltere gecici kripto sirketi lisans programini kapattir

İngiltere, kripto şirketlerini ilgilendiren yeni bir değişikliğe imza attı. Yapılan değişiklikle birlikte İngiltere’de geçici kripto şirketi lisans programı kapatıldı.

İngiltere, Geçici Kripto Lisanslamaları Sonlandırdı

Geçtiğimiz haftalarda, dijital uygulaması Revolut, İngiltere’nin en iyi finansal düzenleyicisine kaydoldu ve kripto şirketlerinin tam düzenleyici onayı beklenirken ülkede faaliyet göstermesine izin veren bir program olan “geçici kayıt rejimini” (TRR) sona erdirdi.

Revolut, listede kalan beş şirketten tam kayıt için hak kazanan tek şirket oldu. FCA’dan bir sözcü, İngiltere’de faaliyet göstermek isteyen kripto firmalarının şimdi ülkenin birincil mali düzenleyicisi olan Mali Davranış Otoritesi ile tam bir kayıt sürecinden geçmesi gerektiğini söyledi.

ingiltere gecici kripto sirketi lisans programini kapatti 2

Ancak kripto firmaları, FCA’nın başvuruları işlemedeki gecikmelerinden şikâyet ediyor. Bu gecikmeler, bazı şirketlerin geçtiğimiz yıl süreçten çıkmasına neden oldu. Konu hakkında açıklama yapan FCA, “Bir firma kayıt koşullarını karşıladığı konusunda bizi tatmin edebilirse, onları kayıt edeceğiz. Bu iki yönlü bir yol, bu yüzden bir firmayı kaydettirmek için geçen süre ve kayıtlı olup olmadıkları bize sağlanan bilgilerin kalitesine bağlı. Şimdiye kadar sekiz kripto firmasını bunu başarılı bir şekilde yaptı.” dedi.

Nisan ayında, İngiltere hükümeti ülkeyi küresel bir kripto merkezine dönüştürmek istediğini söyledi ve hükümetin taahhüdü yeni Başbakan Liz Truss’un hükümeti tarafından da yinelendi. Aynı ay FCA, kriptoyu eleştirdiği ve dengeli bir yaklaşımla ilerlemek istediğini belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala