bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,444.73 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,002.12 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 545.22 0.83%
solana
Solana (SOL) $ 139.25 3.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.489214 1.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447074 0.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148469 0.01%

İngiltere Düzenleyicisi, FTX’i Yetkisiz Hizmetle Uyardı

ingiltere duzenleyicisi ftxi yetkisiz hizmetle uyardi

İngiltere’nin en büyük mali düzenleyici otoritesi olan İngiltere Mali Davranış Otoritesi (FCA), kripto şirketleri için yeni uyarılarda bulunmaya devam ediyor. İngiltere Mali Davranış Otoritesi, ülkede izinsiz faaliyet gösteren kripto para borsası FTX hakkında bir uyarı yayınladı.

İngiltere’den Kripto Para Borsası FTX’e Uyarı

Mali Davranış Otoritesi (FCA), İngiltere’de izinsiz faaliyet gösteren kripto para borsası FTX hakkında bir uyarı yayınladı. Düzenleyici kurum tarafından yapılan açıklamada, “Birleşik Krallık’ta finansal hizmetler veya ürünler sunan, tanıtan veya satan hemen hemen tüm firma ve kişilerin tarafımızdan yetkilendirilmesi veya tescil edilmesi gerekiyor.” ifadesi kullanıldı.

İngiltere Mali Davranış Otoritesi yaptığı son açıklama ile kripto para borsası FTX hakkında bir uyarı yayımladı. FCA açıklamasında, “Bu firmanın iznimiz olmadan Birleşik Krallık’ta finansal hizmetler veya ürünler sağlıyor olabileceğini düşünüyoruz.” denildi. FCA, FTX’in yetkili olmadığını ancak Birleşik Krallık’ta belirli kripto varlık faaliyetlerini yürüten Birleşik Krallık’taki yatırımcıları hedeflediğini açıkladı. FCA, kripto şirketlerinin FCA’ya kaydolması gerektiğini belirtti.

ingiltere duzenleyicisi ftxi yetkisiz hizmetle uyardi 2

Mali düzenleyici, “Finansal Ombudsman Hizmetine erişiminiz olmayacak veya Finansal Hizmetler Tazminat Planı (FSBC) tarafından korunmayacaksınız, bu nedenle işler ters giderse paranızı geri almanız pek mümkün değil.” dedi. FCA açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Birleşik Krallık’ta finansal hizmetler veya ürünler sunan, tanıtımı yapan veya satan hemen hemen tüm firma ve şahısların tarafımızdan yetkilendirilmesi veya tescil edilmesi gerekir.   

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala