bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,717.88 1.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,284.83 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.91 1.35%
solana
Solana (SOL) $ 159.24 3.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545003 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.497893 3.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162591 2.89%

İngiltere Bakanı, Yapay Zekanın Düzenlenmesi Gerektiğini Vurguladı

ingiltere bakani yapay zekanin duzenlenmesi gerektigini vurguladief

Yapay zeka konusu son dönemde oldukça popüler hale geldi. Birçok isim bu konu çerçevesinde görüşlerini bildirmeye başladı. Özellikle sektörün önde gelen isimleri de bu alandaki pürüzler hakkında uyarılarda bulunuyor. Bu isimler arasında İngiltere İşçi Partisi’nin politikacı ve dijital sözcüsü Lucy Powell da yer aldı. Lucy Powell, yapay zekanın düzenlenmesi konusunda açıklama yaptı.

Lucy Powell, Yapay Zekanın Düzenlenme Konusuna Değindi

İngiltere’nin muhalif siyasi partisinin bir temsilcisine göre, yapay zeka üzerinde çalışan geliştiriciler ilaç, tıp veya nükleer endüstrilere benzer şekilde lisanslanmalı ve düzenlenmeli. Bu konu özelinde İngiltere İşçi Partisi’nin politikacı ve dijital sözcüsü Lucy Powell, AI modelleri oluşturan OpenAI veya Google gibi şirketlerin bu modelleri oluşturmak için bir lisansa sahip olmaları gerektiğini söyledi.

ingiltere bakani yapay zekanin duzenlenmesi gerektigini vurguladirf

Lucy Powell, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Asıl endişe kaynağım, ister inşa edilmelerini, ister yönetilmelerini veya nasıl kontrol edilmelerini yönetiyor olsunlar, daha sonra birçok yapay zeka aracına uygulanabilecek büyük dil modellerine ilişkin herhangi bir düzenlemenin olmaması.

Powell, Avrupa Birliği’nin yüz tanıma araçlarını yasaklamasına benzer şekilde, belirli teknolojilerin gelişimini düzenlemenin onları yasaklamaktan daha iyi bir seçenek olduğunu savundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala