bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,038.77 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,545.55 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.96 4.18%
solana
Solana (SOL) $ 185.38 0.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62286 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646487 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215188 0.18%

İngiliz Hükümeti Kripto Veri Toplama Kararında Geri Adım Attı

ingiliz hukumeti kripto veri toplama kararinda geri adim atti

İngiltere kripto konusunda atılacak adımlarda temkinli davranmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen İngiliz hükümetinin kripto transferi ve bilgi paylaşımı ile ilgili yasa tasarısı planları değişti.

İngiltere Kripto Sahiplerinin Bilgilerini Toplamaktan Vazgeçti

Hükümet, özel kripto cüzdanlarından kişisel bilgi toplama talebinden geri adım attı. Temmuz 2021’de Birleşik Krallık Hazine ofisi, kripto paralar için finansal standartların kripto paralar da dahil olmak üzere tüm finansal hizmetler için tutarlı olması gerektiğini belirten bir danışma belgesi yayımlamıştı. Yayımlanan belge, özel kripto cüzdanlarına kripto gönderimi yapmak isteyen kişilerin bu işlemlerinde alıcının kişisel bilgilerinin toplanması gerektiği tavsiye ediliyordu.

ingiliz hukumeti kripto veri toplama kararinda geri adim atti 2

İngiltere hükümetinin bu planlarında, kara para aklama ve terör faaliyetlerinin finansmanını önlemeyi amaçlayan Birleşik Krallık Mali Eylem Görev Gücü (FATF) standartlarına atıfta bulunuluyordu. Plana göre kripto para göndericisinin ve alıcısının kişisel bilgilerinin şeffaf olması isteniyordu. Hükümet tarafından uygulamaya koyulması beklenen yasa tasarısına göre, belirli bir eşiğin altında yapılan transferlerde – Temmuz 2021 belgesinde bu tutar 1.000 pound olarak önerildi – kişilerden sınırlı bilgi talep edilecekti. Bu eşiğin üstünde bir gönderim yapan kişilerden daha fazla bilgi talep edilecekti. Yapılan son açıklamada hükümetin kripto gönderiminde bilgi toplama kararında geri adım attığı şu ifade ile dile getirildi:

Kripto varlık şirketleri tarafından barındırılmayan tüm cüzdan transferleri için yararlanıcı ve kaynak bilgilerinin toplanması yerine, bu bilgileri sadece yüksek yasadışı finansman riski oluşturduğu tespit edilen işlemler için talep edilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala