bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,858.38 2.88%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,178.50 1.74%
bnb
BNB (BNB) $ 600.33 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 151.81 4.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532062 3.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475911 6.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153558 5.16%

İngiliz Borsası LSEG, Kripto Alanında Yer Alacak

ingiliz borsasi lseg kripto alaninda yer alacak

İngiliz Borsası LSEG, kripto alanını kapsayan bir anlaşma imzaladı. Londra Menkul Kıymetler Borsası (LSEG), ticaret araçlarına dijital varlıklar ekleyeceğini bildirdi.

LSEG, bu doğrultuda ABD’li bulut tabanlı teknoloji sağlayıcısı TORA‘yı satın aldı. Kurumlar arasında 325 milyon dolarlık bir satın alma anlaşması imzalandı. 

TORA, küresel pazarlarda birden fazla varlık sınıfı ticareti yapan müşterileri destekliyor. Şirketin faaliyet alanları arasında hisse senetleri, sabit getirili varlıklar ve dijital varlıklar yer alıyor.

ingiliz borsasi lseg kripto alaninda yer alacak2

LSEG tarafından, TORA’nın satın alınmasının ticaret ve bankacılığın küresel olarak genişlemesine yardımcı olacağı belirtildi.

İngiliz Borsası LSEG, Kripto İçin “Oyun Kurucu” Olma Hedefinde

TORA, LSEG’e, Hong Kong, New York, Singapur ve Tokyo‘daki ofisleriyle Asya ve Kuzey Amerika‘da rekabet etme fırsatı sunacak. 

LSEG Ticaret ve Bankacılık Çözümleri Başkanı Dean Berry “TORA’nın satın alınması, LSEG’nin satın alma tarafı için kritik ticarette yetenekler sunmasını sağlayacak.” dedi. 

TORA CEO’su Robert Dykes, TORA’nın ticaret çözümlerini LSEG’in veri ve analitik ürünleriyle birleşerek yatırımcılara “güçlü bir araç seti” sağlayacaklarını dile getirdi.

LSEG, 2019 yılında kripto alanına görmişti. Kuruluş, Londra merkezli Nivaura‘da hisse satın aldı. Bu, dünyanın ilk otomatik kripto para cinsinden tahvil ihracının arkasındaki dijital platforma yatırımı oldu.

TORA ise, tüm büyük kripto borsalarına tek bir arayüz sağlayan kripto ticaret platformu Caspian’ı başlattı. Şirket, 2018 yılında yatırım firması Kenetic ile ortaklık kurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala