bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,971.41 4.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.51 2.56%
bnb
BNB (BNB) $ 560.60 3.56%
solana
Solana (SOL) $ 143.74 7.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499321 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471967 5.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152457 4.11%

IMF’ten “Kriptolaştırma” Risklerine Karşı Uyarı

imften kriptolastirma risklerine karsi uyari

1 Ekim tarihinde yayınlanan bir raporda, Uluslararası Para Fonu (IMF), kripto para birimi endüstrisinin finans sektörü için oluşturduğu bazı riskleri özetledi ve bazı noktalarda uyarılarda bulundu.

Dijital varlıkların yaygın olarak benimsenmesini IMF “kriptolaştırma” olarak nitelendiren raporun yazarları Fabio Natalucci, Dimitris Drakopoulos ve Evan Papageorgiou, olgunun hem para hem de maliye politikalarını uygulamayı zorlaştıracağını savunuyorlar.

IMF, aşırı piyasa oynaklığı dönemlerinde kripto borsalarının yaşadığı kesintilerin henüz somut olumsuz etkilere neden olmadığını, ancak kripto para birimleri giderek daha yaygın hale geldikçe etkilerinin artmaya devam edeceğini belirtiyor.

imften kriptolastirma risklerine karsi uyari 1

IMF Kriptolaştırma Konusunda Uyarıyor

Siber suçlar, kara para aklama ve vergi kaçakçılığının yanı sıra enerji tüketimi, IMF tarafından dile getirilen en önemli endişelerden sadece birkaçı.

IMF’nin ekonomistlerine göre bu finansal sistem, hızla büyüyen stablecoin sektörünün neden olduğu bir “knock-on etkisi” yaşayabilir.

IMF, doğru bir önlem için düzenleyicileri hızlı harekete geçmeye çağırıyor:

“Kripto varlıklarının küresel doğası, politika yapıcıların düzenleyici arbitraj risklerini en aza indirmek ve etkili denetim ve uygulama sağlamak için sınır ötesi koordinasyonu geliştirmesi gerektiği anlamına geliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala