bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,037.77 1.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.69 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 609.59 3.10%
solana
Solana (SOL) $ 185.84 0.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.615117 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64211 1.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213205 5.32%

IMF’e Göre Rusya ve İran’ın Kripto Madenciliğine Başlayacak

imfe gore rusya ve iranin kripto madenciligine baslayacak

Uluslararası Para Fonu (IMF) son raporunda Rusya ve İran gibi ülkelerin enerji kaynaklarından para kazanmak ve uygulanan yaptırımların etkisini azaltmak için kripto para madenciliğine yönelebileceğini belirtti.

Rusya ve İran Yaptırımları Kripto Madenciliğiyle Hafifletecek

IMF tarafından yayımlanan “Küresel Finansal İstikrar Raporu” üzerinde dünya ülkeleri için bir takım finansal değerlendirmelere değinildi. Raporda Ukrayna işgalini sürdüren Rusya’nın başlatmış olduğu bu savaşın sonuçlarının küresel finansal sistemin esnekliğini test edeceği, ABD dolarının rolünün etkilenebileceği ve tüm bu sürecin ülkelerin merkez bankalarının kendi dijital para birimlerini oluşturmasıyla sonuçlanabileceği belirtildi.

Gelişmekte olan pazarlarda kripto varlıklarının daha geniş kullanıma sunulması için kripto uyum politikaların önümüzdeki yıllarda ele alınması gereken bir başka sorun olduğunu belirten IMF, bu iddiasına dayanak olan Rusya’nın Ukrayna işgali sonrasında artan kripto para transferlerini gösterdi.

imfe gore rusya ve iranin kripto madenciligine baslayacak 2

IMF raporunda ayrıca Rusya ve İran’a uygulanan yaptırımların kripto para ticaretlerinin artmasına katkı sağladığını belirtti. IMF uzmanlarına göre Rusya ve İran’a uygulanan bu yaptırımlar yeni sonuçlar doğuracak. Yaptırımların etkisini zayıflatmak isteyecek olan Rusya ve İran enerji kaynaklarını kripto para üretimi için kullanabileceği raporda belirtilirken bu durumun ilerde iklim krizini derinleştireceği ifade edildi. IMF’in kripto madenciliğine başlayacağını belirttiği Rusya ve İran son olarak kendi dijital para birimi çalışmalarında sona gelmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala