bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,784.36 6.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,105.57 4.77%
bnb
BNB (BNB) $ 558.72 3.07%
solana
Solana (SOL) $ 144.69 12.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.496991 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460073 5.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152703 7.73%

IMF, Kriptoyu Yasaklamak Yerine Düzenlemek İstiyor

imf el salvadorun bitcoin risklerinin ele alinmasi gerekiyorfvdfgv

Birçok düzenleyici kurum kripto para birimleri ile ilgili yaptıkları çalışmalar ve açıklamalar ile sık sık gündeme geliyor. Kısa süre önce Uluslararası Para Fonu (IMF) yönetim kurulu, fon tarafından yayınlanan kripto varlık politikası hakkında bir makaleyi değerlendirmişti. Çıkan son haberlere göre; IMF, kriptoyu tamamen yasaklamaktansa düzenlemek istediğini belirtti.

IMF, Kriptoyu Düzenlemek İstiyor

Hindistan’daki G20 toplantısının oturum aralarında IMF genel müdürü Kristalina Georgieva, ajansın kripto para birimini tamamen yasaklamaktansa düzenlemeyi tercih edeceğini söyledi. Uluslararası Para Fonu, doğrudan bir yasak uygulamak yerine kripto varlıklarını farklılaştırmayı ve düzenlemeyi tercih edecek, ancak bu seçenek şimdilik masada kalacak.

imf kriptoyu yasaklamak yerine duzenlemek istiyorDSVSDF

Hindistan’ın Bengaluru kentinde düzenlenen G20 maliye bakanları toplantılarının oturum aralarında konuşan IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva, Birleşmiş Milletler finans kurumunun dijital varlıkları nasıl gördüğünü ve düzenleme açısından ne görmek istediğini açıkladı.

IMF konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

İlk hedefimiz, devlet tarafından desteklenen merkez bankası dijital para birimleri ile halka açık kripto varlıkları ve stabilcoinler arasında ayrım yapmak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala