bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,241.21 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.60 0.57%
bnb
BNB (BNB) $ 559.49 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 145.51 4.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502213 0.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46887 4.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15277 2.64%

IMF Kripto Para Birimlerini Paranın Evrimi Olarak Gördüğü Videosunu Yayınladı

IMF Kripto Para Birimlerini Paranin Evrimi Olarak Gordugu Videosunu Yayinladi 1

Uluslararası Para Fonu (IMF), Bitcoin ve kripto para birimlerinin dönüştürücü potansiyelini gözler önüne sererek; güçlü bir örnek teşkil ediyor.

Twitter’da yayınlanan yeni bir videoda uluslararası kuruluş, geleneksel ödeme sistemlerinin eksikliklerine dikkat çekerek kripto para birimlerinin kullanım durumlarını vurguladı.

“Bir şeyler satın aldığımızda veya sattığımızda, ödeme genellikle bir banka veya kredi şirketi tarafından işlenir. Bir numaralı sorun, şirketlerin genellikle işlemlerden bir pay almasıdır. İkinci olarak, hassas verilerimizi hacker’lardan korumak için bu şirketlere güvenmek zorundayız. Üçüncü olarak çoğu uluslararası ödeme uzun zaman alır ve pahalıdır.

Bu sorunları çözmek için, güvenli ve matematik kullanarak bilgiyi korumanın bir yolu olan kriptografi bilimine dayanan özel bir para birimi kullanabiliriz. Bu özel para birimi türüne kripto para birimi denir ve yalnızca bilgisayar ağlarında bulunur.

Birisine özel para birimini gönderdiğinizde, para doğrudan onlara gider, aracıyı kaldırır ve aynı zamanda işlem tüm ağa yayınlanır ve kalıcı bir şekilde kaydedilir; bu da sistemi kandırmanın neredeyse imkansız olduğu anlamına gelir.

Ödeme yapmanın maliyeti daha düşüktür. İşlemler daha hızlı, özellikle ülkeler arasında ve hatta dünya çapında banka hesabı olmayan insanlar bile mal alıp satabilir ve küresel ekonomiye katılabilir. “

Kripto para birimleri çok sayıda fayda sağlarken, IMF dijital varlıkların risksiz olmadığına dikkat çekiyor.

“Çoğu kripto para birimindeki işlemler anonimdir. Bazı kripto para birimleri izlenemez bile olabilir. Bu, kötü niyetli kişilerin fark edilmeden ödeme yapmasını kolaylaştırabilir.

Parolanızı kaybederseniz, tüm paranızı kaybedebilirsiniz. Şu anda kripto para birimleri oldukça değişken. Henüz büyük miktarda işlemi hızlı bir şekilde işleyemiyorlar ve hatta geniş çapta kabul görmüyorlar.”

IMF, kripto para birimlerinin mevcut sınırlamaları ele alındığında, dijital varlıkların paranın geleceğinin anahtarını tutabileceğini söylüyor.

“Ancak risklere karşı koyabilirsek, bu yeni teknoloji veya bazı varyasyonları; satış, satın alma, kaydetme, yatırım yapma ve faturalarımızı ödeme şeklimizi tamamen değiştirebilir. Ve kim bilir, bu paranın evriminde bir sonraki adım olabilir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala