bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,971.41 4.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.51 2.56%
bnb
BNB (BNB) $ 560.60 3.56%
solana
Solana (SOL) $ 143.74 7.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499321 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471967 5.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152457 4.11%

IMF Baş Ekonomisti Kripto Para Yasağını Onaylamıyor

imf bas ekonomisti kripto para yasagini onaylamiyor 2

Uluslararası Para Fonu (IMF) baş ekonomisti Gita Gopinath kripto para birimlerinin yasaklanmasını onaylamadığını ifade etti. Gopinath kripto para birimlerinin yasaklanması yerine sektöre yeni düzenlemeler getirilmesini tercih ettiğini belirtti.

imf bas ekonomisti kripto para yasagini onaylamiyor

Gopinath, kripto para piyasasının gelişmekte olduğunu ve bazı düzenlemeler ile olası sorunların ortadan kalkabileceğini savunuyor. Ekonomist, sorun teşkil eden dijital varlıkları düzenleyen standart küresel politikaların yürürlülüğe girmesi için çağrıda bulundu. Gopinath, Ulusal Uygulamalı Ekonomik Araştırma Konseyi (NCAER) tarafından düzenlenen etkinlikte konuyla alakalı şu sözleri dile getirdi:

Kripto varlıkları ve para birimlerini düzenlemek, özellikle yükselen ve gelişmekte olan ekonomiler için çok önemlidir. Kripto borsaları açık denizde bulunduğundan bunları yasaklamak işe yaramaz, bu da yasağa rağmen bir bireyin bunlarla ticaret yapmasını kolaylaştırır. Bu sebeple kripto varlık merkeziyetsiz teknolojisi düzenlemelerle desteklenirse, buradan çeşitli avantajlar doğabilir.

Gita Gopinathkripto varlıkların karmaşık doğasının küresel işbirlikleri ile düzenelenebileceğini” de sözlerine ekledi. Ekonomist, 21 Ocak 2022’de IMF’nin genel müdür yardımcısı olarak görev alacak. Yetkili, görev değişimiyle beraber özellikle denizaşırı işlemlerle alakalı yasaların gözden geçirileceğini de bildirdi.

IMF Standart Küresel Kripto Para Düzenlemeleri için Adım Attı

Gita Gopinath kripto para birimlerinin yasaklanması görüşünü savunmadığını belirmişti. Ekonomistin bu ifadesi, IMF’nin küresel kripto düzenleme standardı yapmak için yayınladığı yönergelerden sonra oldu.

IMF‘nin kapsamlı ve koordineli bir kripto düzenlemesi için kripto para düzenlemesi çağrısında bulunduğunu belirtmiştik. Bu doğrultuda IMF‘nin dijital varlıkları küresel finans sektörü için riskli bulduğu söylenebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala