bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,938.74 0.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,543.20 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 612.24 4.48%
solana
Solana (SOL) $ 184.92 0.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619807 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.643464 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214138 4.87%

IMF, Artan Finansal İstikrar Riskleri Konusunda Uyarı Yaptı

imf artan finansal istikrar riskleri konusunda uyari yapti

Uluslararası Para Fonu (IMF), son yıllarda dünya genelinde artan ekonomik sıkıntıların ardından yeni uyarılarda bulunmaya devam ediyor. IMF genel müdürü Kristalina Georgieva, finansal istikrara yönelik artmakta olan riskler konusunda uyarılarda bulundu.

IMF: Dünya Ekonomisindeki Belirsizlikler Artıyor

IMF genel müdürü Kristalina Georgieva, gelişmiş ekonomilerde son dönemde bankacılık sektöründe yaşanan kargaşanın ardından finansal istikrara yönelik artan riskler karşısında ihtiyatlı olunması gerektiğini belirtti.

Pekin’de bir etkinlikte konuşan IMF başkanı Kristalina Georgieva, dünya ekonomisindeki belirsizliklerin “olağanüstü derecede yüksek” olduğunu ve küresel ekonomik büyümenin bu yıl Ukrayna savaşı nedeniyle yüzde 3’ün altında yavaşlamasının beklendiğini belirtti.

imf artan finansal istikrar riskleri konusunda uyari yapti 2

Kristalina Georgieva, küresel üst düzey yöneticiler ve üst düzey Çinli politika yapıcılarının bir araya geldiği yıllık Çin Kalkınma Forumu’na katıldı. Bu etkinlikte açıklama yapan Kristalina Georgieva, “Yüksek borç seviyeleri döneminde finansal istikrara yönelik riskler arttı.” ifadesini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük bankalarından birisi olan Silicon Valley Bank’ın kapatılması sonrasında Biden yönetimi her ne kadar süreci iyi bir şekilde yönettiklerini belirtse de bazı yetkililer yaşanan durumun ardından uyarılar yapmaya devam ediyor. Kristalina Georgieva, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Enflasyonla mücadele için gerekli olan uzun süreli düşük faiz oranlarından çok daha yüksek faiz oranlarına hızlı geçiş, bankacılık sektöründeki son gelişmelerde de görüldüğü gibi kaçınılmaz olarak kırılgan bir ortam yaratıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala