bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,388.25 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.38 2.31%
bnb
BNB (BNB) $ 601.56 1.38%
solana
Solana (SOL) $ 150.50 4.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.535933 2.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481624 4.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15423 4.17%

İflas Baskıları Artan Celcius Network’ten Yeni Hamle

iflas baskilari artan celcius networkten yeni hamle

Zor durumda olan kripto borç platformu Celcius Network için işler kötüye gitmeye devam ediyor. Şirketin avukatları iflası savunurken, yöneticiler müşterilerin çoğunun uzun ve sancılı iflas işlemlerinden kaçınmak için Celsius’u tercih etmeye devam edeceğini düşünüyor.

Celcius Yöneticileri, Müşterilerine Güvenmeyi Planlıyor

Kripto borç verme platformu olan Celcius’un kısa bir süre önce iflas başvurusu için yeni işe alımlar yaptığını sizlere aktarmıştık. Celcius Network, kendi avukatlarından Madde 11 iflas başvurusunda bulunması önerisine direniyor ve davalara karşı iç tartışmayı kazanmaya yardımcı olmak için kullanıcılardan bir destek gösterisi arıyor. Amerikan Federal İflas Kanunu’nun 11. Maddesine göre, “ticari işletmelerin devamı için başvurulan bir çare olarak onların yeniden örgütlenmelerini (şirket kurtarma); bireylerin, tüzel kişilerin ve şirketlerin iflas yoluyla tasfiye usullerini düzenlemektedir.” Şirket yönetiminin yasal tavsiye nedeniyle herhangi bir açıklama yapılması engellendiğinden, Celsius, durum hakkında bilgisi olan kişilere göre perakende müşterilerinin büyük bir kısmının iflastan kaçınmayı tercih edeceğine inanıyor. Kullanıcılar bu amaçla Celsius hesaplarında “HODL Modu” kullanarak şirkete olan desteklerini gösterebileceği söyleniyor. Konu hakkında Celcius cephesinden bir yorum gelmedi.

iflas baskilari artan celcius networkten yeni hamle 2

Celcius’un bu hamlesi, 12 Haziran tarihinde müşterilerinin para çekme işlemlerini dondurmak zorunda kaldıktan sonra iflasın eşiğine geldiği için iflastan kaçış için bir yol olarak görülüyor. Perakende yatırımcılara kripto varlıkları üzerinden getiri sunan ve 10 milyar dolardan fazla müşteri varlığına sahip olan şirket, kripto para piyasalarında yaşanan son olayların ardından müşterileri için yükümlülüklerini yerine getiremedi. The Block, Celcius Network yaşadığı bu düşüşün ortasında, şirketin finansal seçenekleri hakkında tavsiyeler almak için Citigroup’u atamış ve borç verenler için Akin Gump Strauss Hauer & Feld’den avukatlar ve Alvarez & Marsal’dan yeniden yapılandırma odaklı yönetim danışmanları ile çalışıldığını belirtti.

iflas baskilari artan celcius networkten yeni hamle 3

Son olarak Celsius internet sitesinde “HODL Modu” Celcius hesabınızdan giden işlemleri geçici olarak devre dışı bırakma imkânı sunan bir güvenlik özelliği olarak açıklanıyor. Bu özellik etkinleştirildiğinde, müşteriler para çekemiyor ya da gönderemiyor. Bununla birlikte kullanıcılar bu özellikleri yeniden aktif hale getirmek için 24 saat beklemek zorunda. Müşterilerin halihazırda para çekmeleri ve transfer etmeleri engellendiği için HODL Modu’nun kullanıcılar üzerinde pratikte bir etkisi olmayacak ancak -kişiler tarafından aktarılanlara göre- avukatlara, kullanıcılar arasında var olan duygu gücünün gösterilmesine yardımcı olacak. Bazı müşteriler tarafından yapılan açıklamalarda ise para çekme yasağına rağmen kendilerinin mevduatlarını aldığı belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala