bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,993.41 1.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.93 3.24%
bnb
BNB (BNB) $ 571.31 2.83%
solana
Solana (SOL) $ 151.14 5.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529133 5.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.5067 8.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162757 4.54%

Iden3, Ethereum için Hızlı Ölçeklendirme Çözümü Geliştiriyor

iden3 ethereum icin hizli olceklendirme cozumu gelistiriyor

DeFi endüstrisi Ethereum blok zincirinde bir dar boğaza neden olurken, Iden3’ün en son ölçeklendirme çözümü biraz rahatlama sağlamalıdır.

Iden3’ün yeni ölçeklendirme çözümü, Ethereum’un işlem dar boğazını hafifletmeye yardımcı olabilir. Hermez, saniyede 1.300’ün üzerinde işlem vaat ediyor. Bağış Kanıtı mekanizması, kullanıcıların Ethereum topluluğuna yeniden yatırım yapmasına ve kendi açık kaynaklı projelerini finanse etmesine olanak tanır.

Halka açık blok zincirlerinde özerk kimlikleri yöneten bir şirket olan Iden3, bugün Ethereum işlemlerini ölçeklendirmek için yeni bir yöntem sağlamayı amaçlayan Hermez’i piyasaya sürdü.

Gelişen merkezi olmayan finans endüstrisi (DeFi), bireylere geleneksel olarak merkezileştirilmiş finans dünyasının dışında kripto varlıkları alma ve satma şansı veriyor. Ancak Ethereum blok zincirine baskı yapmaya devam ederek yavaşlamasına ve daha pahalı olmasına neden oluyor. Hermez, bu büyüyen dar boğaza potansiyel bir çözüm sunuyor.

Iden3’ün kurucu ortağı Jordi Baylina, “Sonunda amacımız, dünyadaki herkesin bir noktada bir kripto cüzdanına sahip olabilmesi ve bunun için savaşıyoruz.” dedi.

Zk-rollups, Ethereum blok zincirinin, birden fazla işlemi ayrı bir zincirde gruplandırarak ve ardından bunları sık sık tek işlem olarak yükleyerek ağ üzerinde daha fazla işlemi işlemesine izin verir. Blok zincirini tıkanmadan daha fazla insanın kullanmasına izin vermektedir.

Baylina, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’in benzer yorumlarını yineleyerek, ” Zk-rollups’ın en azından önümüzdeki birkaç yıl için endüstrimizde baskın ölçeklendirme paradigması olacağı açık” dedi.

Iden3’ten Hermez saniyede 2.000 işleme kadar izin verecek. Bu, Ethereum’un saniyede 15 işlemlik mevcut oranına kıyasla önemli. Hermez ayrıca mainnet işlem ücretlerine bağımlı olmayacak ve işlem gönderme maliyetini önemli ölçüde azaltacaktır.

Ethereum Topluluğuna Yeniden Yatırım Yapmak

Bugün Iden3, kazançları Ethereum topluluğuna geri yatıran merkezi olmayan bir teklif verme sistemi olan Proof of Donation’ı da tanıttı.

Kendi kendini idame ettiren bu merkezi olmayan topluluk, Jordi’nin açıkladığı gibi, yalnızca “genel olarak blockchain alanı için önemli bir proje” olmayacak, aynı zamanda türünün ilk örneği olacak ve kullanıcıları Hermez token’ları ile teklif verdikleri bir açık artırmada rekabet etmeye davet edecek.  En yüksek teklifi veren, bir sonraki bloğu oluşturma ve işlem ücretlerini toplama hakkını kazanacaktır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala