bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,763.35 5.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,102.04 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 559.74 2.76%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 10.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49959 2.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461995 4.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151919 5.60%

HUSD Sorunu Çözerek, Dolar Sabitine Geri Döndü

husd sorunu cozerek dolar sabitine geri dondu

Kripto para borsası Huobi’nin stablecoin’i olan HUSD, dün dolar sabitini kaybetmişti. HUSD ekibi sorunun çözüldüğünü belirterek HUSD stablecoin’inin yeniden 1 dolar olan dolar sabitini yakaladığını belirtti.

HUSD Yeniden 1 Dolar Seviyesinde

HUSD ekibi, de-peg’in kapatılan ve likidite sorunlarına neden olan bir piyasa yapıcı hesabı nedeniyle yaşandığını belirtti. Stable Universal tarafından çıkartılan HUSD stablecoin, dün yaşadığı yüzde 8’lik düşüşün ardından yeniden 1 dolarlık sabit fiyatına geri döndü. Yapılan bir Twitter paylaşımında HUSD stablecoin değerindeki düşüşün piyasa yapıcı hesaplar da dahil olmak üze birkaç hesap kapanmasına bağlı olduğu belirtildi. Perşembe günü 136.3 milyon dolara düşen kripto paranın piyasa değeri şimdi 160 milyon dolara geri döndü.

Stablecoin’ler genellikler dolar ya da euro gibi fiat para birimleri olan diğer varlıklara karşı değer tutmak için tasarlanan kripto para birimleridir. 18.71 milyar dolarlık piyasa değeri olan algoritmik bir stablecoin olan TerraUSD (UST) bu yılın başlarında çökmüştü. HUSD, TerraUSD gibi algoritmik bir stablecoin değildir ve nakit desteklidir. Bu da her bir HUSD stablecoin’i için bir bankada bir dolarla desteklendiği anlamına gelir. HUSD tarafından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

Bazı piyasa yapıcı hesapları da içeren yasal gerekliliklere uymak için belirli bölgelerdeki birkaç hesabı kapatma kararı almıştık. Bankacılık saatlerindeki zaman farkı nedeniyle bu durum kısa vadeli bir likidite sorununa neden oldu ancak sorun çözüldü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala