bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,586.30 3.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.36 1.98%
bnb
BNB (BNB) $ 598.73 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 151.75 3.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528276 3.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47503 6.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152629 5.52%

HUSD, Huobi’nin Desteği Çekmesi Üzerine Depeg Oldu

HUSD Huobinin Destegi Cekmesi Uzerine Depeg Oldu

Kripto dünyasında derin bir iz bırakan Terra ve onun algoritmik stablecoin’i USTC, stablecoin’lerin üzerinde kötü bir iz bıraktı. Diğer taraftan bu çöküş beraberinde domino etkisi de yaratarak birçok stable’ın sarsılmasına da neden oldu. Son olarak sık sık sorun yaşayan HUSD de Huobi’nin desteğini çekmesi üzerine depeg oldu.

HUSD Huobinin Destegi Cekmesi Uzerine Depeg Oldu 2

HUSD, Huobi’nin Desteği Çekmesi Üzerine Yüzde 74 Değer Kaybetti

Stablecoin’lerin arkasındaki mekanizma, bu varlıkları sabit olarak 1 dolara eşitlemek üzerine geliştiriliyor. Yatırımcılar ise yaptıkları yatırımı buna dikkat ederek yapıyorlar. Ancak bazen bu projeler yeterinde peg kalamıyor ve fiyatı sabitlendiği varlığın değerinde sapabiliyor. Bunun ne yazık ki en büyük örneği USTC. Son olarak kripto borsası Huobi Global de birçok sorun yaşadığı için HUSD ile bağlarını kesiyor.

219 milyon dolarlık piyasa değeri olan stablecoin için en büyük ticaret merkezi olan Huobi, kullanıcılara yönelik bir bildirimde, listelenen varlıklar üzerinde “düzenli inceleme” gerçekleştirme kurallarını belirtti. Bu duyuru sonrası HUSD yüzde 74‘ün üzerinde değer kaybederek peg’inden uzaklaştı.

Son olarak HUSD’nin haberimizin yazımı itibarıyla sadece 63 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip olduğunu belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala