bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,702.07 3.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,080.18 2.93%
bnb
BNB (BNB) $ 551.88 2.97%
solana
Solana (SOL) $ 143.59 8.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504101 1.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459513 3.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 3.55%

Huobi’nin Eski Yöneticisi Yasa Dışı Ticaret Yapmakla Suçlanıyor

huobinin eski yoneticisi yasa disi ticaret yapmakla suclaniyor

Kripto para piyasası, son zamanlarda yasa dışı vakalarla gündeme gelmeye başladı. Bu kez Çinli kripto para borsası Huobi‘nin eski yöneticisi, yasa dışı ticaretle suçlanıyor.

Huobi, Eski Yöneticisine Dava Açtı

Kripto borsası Huobi‘nin eski üst düzey yöneticisi Chen Boliang’in yasa dışı şekilde ticaret yaparak 5 milyon dolar kazandığı iddia ediliyor.

Financial Times’a göre, Huobi, eski üst düzey yöneticisi Chen Boliang’a karşı bir hukuk davası açtı. Boliang’in, babasının adına bir perakende ticaret hesabı açarak, borsadan 20 milyon dolarlık bir kredi limiti çektiği ve başka bir kurumsal hesapla ticaret yaparak, USDT cinsinden yaklaşık 5 milyon dolar kazandığı iddia ediliyor.

huobinin eski yoneticisi yasa disi ticaret yapmakla suclaniyor

Alım satımların Şubat ve Mart 2020’de gerçekleştiği belirtildi. Boliang’ın Mayıs 2020’de tutuklandığı ve Huobi‘nin bilgisayar sistemlerine yasa dışı şekilde erişmekle suçlandığı bildirildi.

Bir Huobi sözcüsü konuyla ilgili olarak Financial Times’a şunları söyledi:

Bay Boliang’in Huobi Global’deki istihdamına Mayıs 2020’de son verildi. Boliang aleyhindeki suçlamalarla ilgili başka yorumumuz yok ve Hong Kong tarafından adaletin geleceğine inanıyoruz.

Faaliyetlerine aktif şekilde devam eden kripto para borsası Huobi, geçtiğimiz günlerde önemli bir satın alım gerçekleştirerek, Latin Amerika’da faaliyet gösteren Bitex’i satın aldığını açıklamıştı.

Ayrıca birçok ülkede çalışmalar yapan kripto borsası Huobi, geçtiğimiz haftalarda Tayland’daki faaliyetlerine son verdiğini bildirmişti. Platformun 1 Temmuz’da Tayland’da kalıcı olarak kapatılacağı aktarıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala