bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,845.37 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,097.53 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 560.63 3.15%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 7.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500274 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473334 6.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152487 3.70%

HSBC’den Blockchain Hamlesi

hsbcden blockchain hamlesi

Blockchain teknolojilerine ilgi hemen hemen her sektörden gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kriptoyla ilgili planlarının olmadığını açıklayan HSBC, bu kez otomobil satışında Blockchain teknolojisini kullanacağını duyurdu.

HSBC, Otomotiv Satışında Blockchain Teknolojisini Kullanacak

İngiltere merkezli çok uluslu yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi HSBC, Contour platformu aracılığıyla Çinli otomobil üreticisi SAIC Motor ile Suudi Arabistan’daki MG otomobillerinin özel acentesi olan Taajeer Group arasında Blockchain abanlı bir ticaret finansmanı işlemi gerçekleştirdi. 

hsbcden blockchain hamlesi

HSBC, Contour Platform ile ortaklık kurdu. Contour, Blockchain teknolojisinin sağladığı merkeziyetsizlikten yararlanarak, finans kaynağını 53 milyar dolar değerinde dijitalleştirmeyi amaçlıyor.

HSBC, dağıtık defter teknolojisinin kullanılmasının, işlem sürelerini mevcut beş ila on günden 24 saatin altına indirerek ticaret finansmanı sektörünü yenileme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

HSBC BAE’de küresel ticaret ve finansman başkanı Chaker Zeraiki konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Ölçekli dijitalleştirmemiz, müşterilerin hayatlarını kolaylaştırmamız anlamına geliyor. Contour ile maliyetleri düşürmemiz, riski azaltmamız ve ticareti hızlandırmamız anlamına geliyor. Bu faydaları otomotiv sektörüne ve Suudi Arabistan’a getirmek, uluslararası bağlantımızın ve ticaret bankacılığındaki küresel liderliğimizin bir ölçüsü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala