bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,449.80 0.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,218.12 0.75%
bnb
BNB (BNB) $ 609.05 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 157.19 1.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.553331 0.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.504835 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160863 0.20%

HSBC, Satın Aldığı Silicon Valley Bank UK’nin Adını Değiştiriyor

hsbc satin aldigi silicon valley bank uknin adini degistiriyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde geçtiğimiz aylarda başarısız olan bankalar arasında yer alan Silicon Valley Bank, ABD’de yeni bir şirket tarafından satın alınmıştı. Birleşik Krallık’ta da faaliyet gösteren Silicon Valley Bank’ın Birleşik Krallık operasyonlarını HSBC satın almıştı. Satın alım sonrasında HSBC cephesinden önemli bir hamle geldi.

Silicon Valley Bank’ın Birleşik Krallık’taki İsmi Değişiyor

Sky News tarafından yapılan habere göre, HSBC, önümüzdeki ay Silicon Valley Bank’ın Birleşik Krallık kolunun adını değiştirmeye hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre Silicon Valley Bank UK’nin ismi HSBC Innovation Banking olarak güncellenecek.

hsbc satin aldigi silicon valley bank uknin adini degistiriyor 2

İngiliz hükümeti ve İngiltere Merkez Bankası, Mart 2023 tarihinde SVB UK’nin HSBC’ye özel bir satışını kolaylaştırarak, vergi mükellefi desteği olmadan mevduatları koruyacak bir hamle yaptı. Tıpkı Amerika Birleşik Devletleri’nde olduğu gibi SVB UK, startup odaklı şirketlere kredi vermeye devam ediyor.

Silicon Valley Bank Financial Group, 2008 mali krizinden bu yana batan en büyük bankalardan birisi oldu. Mart ayındaki ani çöküşü küresel piyasaları da etkiledi ve şirketler ile yatırımcılara ait milyarlarca dolar zor durumda bıraktı.

Son olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren düzenleyici kurumlar, bölgesel kredi kuruluşu First Citizens BancShares’in Silicon Valley Bank’ı satın alması için bir anlaşmaya destek vermeyi kabul etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala