bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,238.82 0.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,559.28 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 608.72 4.00%
solana
Solana (SOL) $ 186.20 1.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617779 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.644658 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215318 9.80%

HSBC, Özel Bankacılık Müşterileri için Metaverse Fonu Başlattı

hsbc ozel bankacilik musterileri icin metaverse fonu baslatti

Metaverse kavramının hızla yaygınlaşması ile beraber birçok kurum ve kuruluş bu alandaki çalışmalarını hızlandırıyor. Kısa süre önce popüler metaverse projelerinden The Sandbox ile metaverse‘e adım atan HSBC, bu kez Asya’daki özel bankacılık müşterileri için metaverse’e yatırım yapan isteğe bağlı yönetilen bir portföy başlatıyor.

HSBC’den Metaverse Fonu

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan HSBC, Asya’daki özel bankacılık müşterileri için sanal dünyaya ve metaverse’e yatırım yaparak yönetilen bir portföy başlatıyor.

hsbc ozel bankacilik musterileri icin metaverse fonu baslatti

Banka yaptığı açıklamada, stratejinin önümüzdeki on yılda metaverse ekosisteminin gelişmesinden küresel olarak ortaya çıkan büyüme fırsatlarını yakalamayı amaçladığını belirterek, “metaverse’in internetin bir sonraki yinelemesi olması bekleniyor” dedi.

Banka, portföyün beş temel alana odaklanarak aktif olarak yönetileceğini söyledi: altyapı, bilgi işlem, sanallaştırma, deneyim ve keşif ve insan arayüzü.

Bankacılık devi Citi geçtiğimiz hafta yayınladığı bir raporda metaverse ekonomisi için toplam adreslenebilir pazarın 2030 yılına kadar 13 trilyon dolar kadar büyük olabileceğini söyledi.

Son olarak hatırlatmak gerekirse HSBC, The Sandbox arasındaki ortaklık kapsamında, küresel finansal hizmetler sağlayıcısının spor, e-spor ve oyun meraklılarıyla etkileşim kurmayı hedefliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala