bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,096.71 0.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,174.54 0.80%
bnb
BNB (BNB) $ 604.71 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 154.28 0.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.544097 2.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.516388 1.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157988 0.78%

HSBC CEO’su Quinn: Şirketin Kriptoya Girme Planı Yok

hsbc ceosu quinn sirketin kriptoya girme plani yok

Büyük şirketler, kurum ve kuruluşlar kripto para dünyasına adım atmaya başlarken bu alana girmeyen şirketlerden de yeni hamleler geliyor. Ancak HSBC CEO’su Noel Quinn, şirketin kripto alanına girme gibi bir planı olmadığını belirtti.

Noel Quinn: HSBC, Kriptoya Olumsuz Bakıyor

İngiltere merkezli çok uluslu yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi HSBC‘nin Grup İcra Kurulu Başkanı Noel Quinn cuma günü CNBC-TV18‘e verdiği demeçte, “Banka olarak kripto dünyasına, kripto ticaretine, kripto borsalarına girmiyoruz” dedi. 

hsbc ceosu quinn sirketin kriptoya girme plani yok
HSBC CEO’su Noel Quinn.

Quinn, kripto para birimlerinin çok oynak olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

Kripto değerlemelerinin sürdürülebilirliği konusunda endişeleniyorum. Gelecekte nereye gideceğini tahmin edemiyorum.

Quinn, HSBC’nin kripto konusuna diğer bankalara göre olumsuz baktığını dile getirerek şunları söyledi:

Bir ürün olarak kripto paraların bugün piyasadaki birçok tüketici için uygunluğunu sorguladım. HSBC, diğer bankalara göre kripto konusuna olumsuz bakıyor.

Kripto paralara karşı sert bir duruş sergileyen HSBC bu durumun aksine metaverse evreniyle ilgileniyor. Şirket, geçtiğimiz mart ayında popüler metaverse projelerinden The Sandbox ile metaverse’e giriş yapmıştı.

Ayrıca geçtiğimiz nisan ayında HSBC, Asya’daki özel bankacılık müşterileri için metaverse’e yatırım yaparak yönetilen bir portföy başlatmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala