bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,357.51 4.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.31 3.84%
bnb
BNB (BNB) $ 562.99 4.44%
solana
Solana (SOL) $ 144.87 8.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502215 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469086 4.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152974 4.72%

Hong Kong’da Hükümet Destekli Stablecoin Önerisi

hong kongda hukumet destekli stablecoin onerisi

Kripto dünyasının 2023 yılındaki öncelikli gündem maddeleri arasında merkez bankası dijital paraları (CBDC) yer alıyor. CBDC‘lere yönelik alternatif model için de sesler yükselmeye başladı. Son olarak Hong Konglu milletvekili, hükümet destekli bir stablecoin önerisinde bulundu. Daha önce İsviçre’den de CBDC ve DeFi kombinasyonunun faydalarına vurgu yapılmıştı.

Hong Kong Yasama Konseyi Üyesi Wu Jiezhuang, hükümet tarafından desteklenen stablecoin biçiminde bir CBDC önerisinde bulundu. Wu Jiezhuang, Hong Kong dijital dolarının (e-HKD) istikrarlı bir stablecoin’e dönüşebilmesi için Web3 gibi teknolojilerin benimsenmesi gerektiğini ifade etti.

hong kongda hukumet destekli stablecoin onerisi1

Hong Konglu Yetkiliden Stablecoin Önerisi

Jiezhuang, e-HKD’yı bir stablecoin’e dönüştürme seçeneğinin kripto varlıklara ilişkin riskleri etkili bir şekilde ele alma potansiyeli yarattığını ifade etti. 2022 yılında kripto piyasasında yaşanan stablecoin krizlerine dikkat çeken Jiezhuang, “Şu anda piyasada bulunan bütün stablecoin’ler özel şirketler tarafından çıkarılıyor ve hükümet denetimine tabi değil” ifadesini kullandı. Jiezhuang, ayrıca, stablecoin’in Web3 ekosistemlerinde daha iyi erişim için merkezi olmayan finansa (DeFi) bağlanabileceğine vurgu yaptı.

Jiezhuang, 2016 yılında kurulan girişim hızlandırıcısı G-Rocket’in de kurucuları arasında yer alıyor. G-Rocket, 3 yıl içerisinde bin Web3 girişimini Hong Kong’a çekmeyi hedefliyor.

Öte yandan İsviçre Ulusal Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Moser, Eylül 2022’de CBDC’nin DeFi’ye daha fazla istikrar sağlayabileceğini ve gelişme risklerini azaltabileceğini söylemişti. Dijital varlık koruma fonu ARK36’nın yöneticsi Mikkel Morch da bir CBDC’nin özel veya merkezi olmayan bir kripto para birimine rakip olması gerekmediğini söylemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala