bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,269.22 3.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.49 3.06%
bnb
BNB (BNB) $ 606.96 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.39 6.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526473 3.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476651 6.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151336 6.43%

Hong Kong Düzenleyicisinden Kripto Para Çıkışı!

Hong Kong

‘ndan bir yetkili yaptığı açıklamada, düzenleyicinin kripto para gözetiminin artırılması gerektiğini, çünkü piyasada bunlarla ilgili dolandırıcılıkların ortaya çıktığını belirtti.

SFC’nin genel müdür yardımcısı Julia Leung, Salı günü Asya Menkul Kıymetler Endüstrisi ve Finansal Piyasalar Birliği tarafından düzenlenen bir web seminerinde, düzenleyicinin sanal varlıkları denetlemek için ilgili lisans düzenlemelerini muhtemelen genişleteceğini açıkladı.

Leung, lisanssız kripto para ticaretine yönelik bir baskıya ihtiyaç olduğunu ve yatırımcı eğitimini güçlendirme çabalarının da gerekli olduğunu ekledi.

Daha önce Hong Kong düzenleyicileri tarafından kripto para hizmet platformlarının (VASP’ler) faaliyet göstermek için lisans almasını zorunlu kılan bir yasa önerilmişti. Mayıs ayında, Hong Kong’un Finansal Hizmetler ve Hazine Bürosu, borsaların uyumluluğu seçmesine ve taahhüt etmesine izin veren bir 2019 gönüllü programının ardından VASP’ler için bir lisans düzenleme uygulamasına yönelik yasama önerileriyle Danışma Sonuçlarını yayınladı.

Yeni lisanslama düzenlemesi yürürlüğe girdiğinde, lisanslı VASP’ler ilgili kara para aklamayla mücadele gerekliliklerine tabi olacak ve SFC bu tür kuruluşları daha geniş bir yetkiyle denetleyebilecek.

Kripto Para Dolandırıcılığı Artıyor

HashKey Group yönetim kurulu kıdemli danışmanı ve eski bir SFC düzenleyicisi olan Angelina Kwan, daha iyi bir pazar için daha fazla kural ve netlik sağlayacağını ve yatırımcı eğitiminin hayati olduğunu söyleyerek şunları ekledi: 

“Anlamıyorsan, kulağa doğru gelmiyorsa, gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, büyük ihtimal ile sahtekar ve dolandırıcıdır.”

Kripto para borsası OKEx’in finans piyasaları direktörü Lennix Lai ise OKEx ekibi ile konu hakkında bir istişareye katılarak hükümete kripto alanı hakkında görüşlerini bildirdiğini ve kripto dünyasında düzenleyici tekliflerin ve değişikliklerin yaygın olduğunu belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala