bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,712.87 0.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,230.98 0.54%
bnb
BNB (BNB) $ 605.98 0.28%
solana
Solana (SOL) $ 157.10 0.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.544412 1.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.504168 2.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161369 0.05%

Hong Kong Düzenleyicisi Alder, FCA’ya Başkanlık Yapacak

Hong Kong Düzenleyicisi Alder FCAya Başkanlik Yapacak

Düzenleyiciler arasında önemli bir transfer yaşandı. 2011’den beridir Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) CEO’luğunu üstlenen Ashley Alder, İngiltere’nin Mali Davranış Otoritesi (FCA) başkanlığına atandı. Eski bir avukat olan Alder, bölgenin dijital varlık düzenlemelerinde önemli isimler arasında yer alıyor.

Hong Kong Düzenleyicisi Alder, FCA'ya Başkanlık Yapacak

Hong Kong Düzenleyicisi Alder, FCA’ya Başkan Olarak Atandı

Hong Kong özellikle kripto konusunda katı bir tutum sergileyen ülkeler arasında yer alıyor. Son dönemde düzenleyici arbitraj endişelerinin ve baskısının artması ile oldukça kritik bir dönemdeyiz. Bu dönemde Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) CEO Ashley Alder‘ın İngiltere’nin Mali Davranış Otoritesi (FCA) başkanlığına getirilmesi önemli adımlardan bir tanesi.

Öyle ki Alder, kripto ve dijital varlıklar konusunda düzenleme getirilmesini destekliyor. Bu konu çalışmalar yürüten yönetici, Çin’in artan etkisiyle şehrin uzun vadeli potansiyeli konusunda da temkinli isimlerden.

Peki Bu Kripto Sektörüne ve Düzenlemelerine Nasıl Etki Eder?

Kripto para sektörü oldukça kritik bir dönemde geçiyor. Fiyat bazında yaşadığı son düşüş sonrası oldukça kan kaybeden piyasalar, birçok şirketin iflas bayrağı çekmesine neden olurken yatırımcıların iştahı da azaldı. Ancak daha önceden yaşanan çöküşler ve sektörün potansiyeli göz önüne alındığında bunu bir yatırım fırsatı gören şirketler de az değil Öyle ki FTX ve Binance gibi borsalar büyüme stratejilerinde agresif bir moda girmiş durumdalar. Bu noktada en önemli konulardan birisi de düzenlemeler oluyor.

Hızla büyüyen şirketler ve yeniden toplarlanan piyasalar ile birlikte düzenleyiciler üzerindeki baskı artıyor. Bir taraftan kriptoların yasa dışı işler için kullanımına odaklanırken, diğer taraftan yenilikçi potansiyelinden faydalanılmak isteniyor. Bu noktada ortak payda olan CBDC’ler de öne çıkıyor. Kriptoya bu denli yakın birinin FCA’nın başkanı olması ise sektör açısından şimdilik iyi bir gelişme olarak algılanmış durumda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala