bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,449.80 0.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,218.12 0.75%
bnb
BNB (BNB) $ 609.05 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 157.19 1.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.553331 0.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.504835 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160863 0.20%

Hong Kong, CBDC Pilot Çalışmalarına Başlıyor

hong kong ve baeden dijital varlik ortakligie

Merkez bankası dijital para birimi (CBDC) denemeleri dünya genelinde artmaya devam ediyor. Hong Kong Para Otoritesi tarafından yapılan açıklamada CBDC denemelerinin dördüncü çeyrekte başlayacağını açıklamıştı. Bu kez yapılan açıklamalara göre; Hong Kong, CBDC pilot çalışmalarında hızlandı.

Hong Kong, CBDC Pilot Çalışmalarında Gaza Bastı

Hong Kong Para Otoritesi (HKMA), yayınlanan bir raporda perakende merkez bankası dijital para birimini uygulamak için temel atmaya başlayacağını söyledi. Ülke 2017’den beri Hong Kong dolarının “e-HKD” olarak adlandırılan dijital bir versiyonunun geliştirilmesi ile yoğun mesai harcıyor.

hong kong cbdc pilot calismalarina basliyorad

Hong Kong tarafından paylaşılan raporda, “HKMA bu nedenle, böyle bir para biriminin temellerini atmak ve bu konuda derinlemesine çalışmalar ve pilot çalışmalar yürütmek için çalışmaya başlayacak” ifadeleri kullanıldı.

Hong Kong Para Otoritesi’nin (HKMA), raporunda şu ifadelere yer verildi:

e-HKD’nin mevcut perakende ödeme pazarında oynayacağı yakın bir rolü olmayabilir gibi görünse de, e-HKD’nin ileriye dönük kullanım durumlarının dijital ekonomideki hızlı evrimden, hatta devrimden hızla ortaya çıkabileceğine inanıyoruz.

“Web3’ün Temeli Blockchain”

Hong Kong Mali Sekreteri Chan Maobo, Web3’ün temel teknolojisinin blockchain olduğunu belirterek “Beğenseniz de beğenmeseniz de blockchain gelecekte kesinlikle gelişmeye devam edecek” dedi. Hong Kong’un güçlü yanlarını iyi kullanacağını belirten Chen Maobo, ulusal kalkınma stratejisiyle aktif olarak uyum sağlayacağını ve bölgesel açılıma yol açacağını ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala