bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,860.99 2.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.67 1.60%
bnb
BNB (BNB) $ 582.44 1.62%
solana
Solana (SOL) $ 188.53 1.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629099 2.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.6521 0.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216844 16.95%

Honduras, Bitcoin Vadisi’nde BTC İle Ödemelerini Kabul Etmeye Başladı

honduras bitcoin vadisinde btc ile odemelerini kabul etmeye basladi

Bitcoin‘in ödeme aracı olarak kullanılması yaygınlaşmaya başladı. Bilindiği üzere El Salvador Bitcoin’i yasal para birimi ilan etti. Ardından Orta Afrika Cumhuriyeti Bitcoin’i ülkesinde yasal para birimi olarak kabul etti. Son olarak Orta Amerika ülkesi Honduras da Bitcoin’e yeşil ışık yaktı.

Honduras, Bitcoin’e (BTC) Göz Kırptı

Reuters’a göre, Honduras’ın turistik bir bölgesi olan Santa Lucia’da ülkenin kripto paraları teşvik etmek için oluşturduğu “Bitcoin Vadisi” projesiyle yurttaşlar kripto paralar ile Slushie isimli içecek için ödeme yapabiliyor. El Salvador’un komşusu olan Honduras, kripto paralara olumlu bir yaklaşım sergiliyor.

honduras bitcoin vadisinde btc ile odemelerini kabul etmeye basladi

Adeta Bitcoin şehri haline gelen Santa Lucia’daki işletme sahipleri, daha fazla turist çekmeyi amaçlayarak kripto paraları ödeme aracı olarak kullanmaya başladı.

Los Robles alışveriş merkezinin yöneticisi Cesar Andino, konuya ilişkin şunları söyledi:

Bu durum daha fazla fırsat yaratacak ve bu para birimini kullanmak isteyen daha fazla insanı çekecek.

Honduras “Bitcoin Vadisi” projesiyle, 60 işletmenin bu konuda eğitim almasını, ürün ve hizmetlerini pazarlamak için kripto paraların benimsemesinin artmasını hedefliyor. Kripto kullanımını daha fazla işletmeye ve bölgelere yaymayı umuyor.

Honduras Teknoloji Üniversitesi’nde profesör olan Ruben Carbajal Velazquez şöyle konuştu:

Santa Lucia toplumu kripto paraları kullanmak, yönetmek, bölgedeki farklı işletmelerde uygulamak ve kripto turizmi oluşturmak için eğitilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala