bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,205.20 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,077.59 0.55%
bnb
BNB (BNB) $ 559.39 1.79%
solana
Solana (SOL) $ 144.95 3.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504481 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469952 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15277 1.81%

Hive Blockchain Çıkardığı Bitcoin’leri (BTC) Açıkladı

Hive Blockchain Cikardigi Bitcoinleri BTC Acikladi 2

Bitcoin (BTC) fiyatı son günlerde hareketli bir döneme girmiş durumda. Doğal olarak bu durumdan Bitcoin madencileri de etkileniyor. Bazı madencilik şirketleri finansal açıdan bazı sıkıntılar çekerken bazıları da BTC üretimine son gaz devam ediyor. Son olarak üretim raporunu yayımlayan Kanadalı Bitcoin madencisi Hive Blockchain, 68.8 milyon dolar değerinde 3.311 Bitcoin’i (BTC) olduğunu açıkladı.

Hive Blockchain Cikardigi Bitcoinleri BTC Acikladi

Hive Blockchain 3.311 Bitcoin (BTC) Çıkardı

Bitcoin madenciliği gün geçtikçe daha popüler hâle gelmeye devam ediyor. Bir taraftan artan bireysel üreticiler, diğer taraftan artan kurumsal Bitcoin madenciliği, Bitcoin ağının zorluğunu günden güne artırıyor. Doğal olarak bu durum, madenciler arasındaki rekabeti tetiklediğinden kazançlar düşüyor.

Birçok madencilik şirketi, madencilik ekipmanlarını alırken büyük bir borçlanma içine girmişti. Bu borçlanma Bitcoin’in (BTC) fiyatındaki düşüşler ile birleştiğinde birçok şirket zor duruma girmişti. Ancak raporlara baktığımızda Hive Blockchain’in bu tür şirketler arasında olmadığını görüyoruz. Şirketin yayınladığı rapora göre birçok rakip, ayı piyasasının baskısını hissetse de, Hive‘ın dijital varlıkları veya madencilik donanımı ile ilgili herhangi bir borç ödemesinin olmaması Hive’in yükünü büyük ölçüde azalttı.

Yönetim Kurulu Başkanı Frank Holmes rapor hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ağ zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesinde olsa bile, küresel ağın yaklaşık yüzde 1’i olan ayda 300’den fazla Bitcoin ürettiğimiz için çok mutluyuz. Tüm Ethereum varlıklarımızı sattık. Ekim ayında günlük ortalama 9.9 Bitcoin (BTC) ürettik”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala