bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,980.87 0.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,061.32 0.24%
bnb
BNB (BNB) $ 548.62 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 136.64 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.498083 1.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453974 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149822 3.56%

Hissenin Güvenirliliğini Nasıl Anlarım?

hissenin guvenirliligini nasil anlarimt

Borsada uzun ya da kısa vadeli olarak bir şirketin hissesine yatırım yapmadan önce şirketin karnesi diye nitelendirebileceğimiz bazı özelliklerini mutlaka bilmeliyiz. Hissenin sadece adını, hangi işi yaptığını bilerek o hisseye yatırım yapmak paranızı çöpe atmaktan farksızdır. Üstelik bu hisse ile ilgili bilgileri mahalledeki manavdan, berberinizden ya da altın günündeki arkadaşınızdan duyarak edinmeniz de risklidir. Çünkü bilgi kulaktan kulağa dolaştıkça ya eksilir ya da yanlış bilgi haline dönüşür. 

Artık teknoloji çağındayız ve bir şirketin bilgilerine ulaşmak oldukça kolay…

Borsa İstanbul’daki tüm hisselerin bilgilerinin duyurulduğu “Kamuyu Aydınlatma Platformu” (KAP) bunun en güzel örneği…Diğer yandan borsaya açık tüm şirketlerin belirli dönemler halinde yayımladığı faaliyet raporlarından da tüm bilgilere erişilebilir. Ek olarak bu bilgileri yorumlamak da son derece önemli tabii…Aracı kurumların birçoğunda araştırma bölümleri var ve bu bilgileri belirli aralıklarla ücretsiz olarak bültenler halinde yayımlıyorlar. Yeter ki bilgiye ulaşmak isteyelim…

Teknoloji bilgiye ulaşmada hızlı ve kolaylık sağlayıcı bir aracı oldu. Ancak zararları da yok değil…Bu kadar bilginin içerisinde eksik, hatalı olanlar da mevcut elbet…Bilgi kirliliğinin olduğu ortamda bireysel yatırımcının sıkıntısı da başlıyor maalesef…Nereden edinirseniz edinin bilginin kaynağına inin, en saf ve en yorumsuz hali ile bilgi oradadır. Yani KAP’ta, yani faaliyet raporlarında…

İlgilendiğiniz şirketin web sayfasına girdiğinizde mutlaka bir yatırımcı ilişkileri köşesi görürsünüz. Orada şirkete dair özet veriler, raporlar ve haberler yer alır. Buralar, şirket hakkında bilgi toplamanız için oldukça zengin bir alandır. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Aysel Gündoğdu

Doç. Dr. Aysel GÜNDOĞDU, 1985 yılında doğdu. İlköğretim ve liseyi İzmir’de bitirdi. 2007 yılında Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Öğrenciliği esnasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda staj yaptı. 2007–2010 yılları arasında finans sektöründe analist olarak çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala