bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,616.92 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.17 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.56 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 183.53 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619362 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645901 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215407 13.58%

Hint Bankalar CBDC Çalışmaları için Kararsız

Hint Bankalar CBDC Calismalari icin Kararsiz 2

Kripto paralar söz konusu olduğunda düzenleyicilerin belki de en yakın olduğu dür CBDC’ler oluyor. Özellikle en yakın örnek Çin’de yaşanan CBDC gelişmeleri dikkatle takip edilirken, düzenleme baskıları diğer kriptolar açısından artmış durumda. Hindistan ise kısa bir süre önce CBDC çalışmaları için pilot uygulamasını başlattı. Ancak ülkedeki bankalar pek hevesli gözükmüyor.

Hint Bankalar CBDC Calismalari icin Kararsiz

Hint Bankalar CBDC Çalışmaları için Pek Hevesli Yaklaşmıyor

Hint bankacılar arasında merkez bankası desteğin bir dijital rupinin piyasaya sürülmesiyle ilgili ilk heyecan sönüyor gibi görünüyor. Mevcut prosedürler üzerinde herhangi bir önemli fayda sağlamadan kâğıt ve muhasebe işlerine katkıda bulunduğunu düşünen bankalar ilk uygulama konusunda da pek hevesli değil.

Reuters tarafından paylaşılan bir rapora gör, toptan satış segmenti için e-rupinin piyasaya sürülmesinden bu yana bir ay geçti, ancak bankacıların rupinin dijital alternatifi için pek bir adım atmadı. Ayrıca destek olmak yerine bir takım dezavantajlara da dikkat çektiler.

Bankalara göre e-rupi, yerleşik bankalararası mutabakat sistemine herhangi bir avantaj getirmeden muhasebe iş yükünü artırmaktan başka pek bir işe yaramıyor.

Bunlara ek olarak E-rupi, dağıtılmış defter teknolojisini kullandığı için belirli bir derecede anonimlik sunan, nakde dijital bir alternatif niteliği taşıyor. Doğal olarak bunlar tüketicilerin ve perakendecilerin beğenebileceği avantajlara sahip. Ancak bankalararası takaslarda herhangi bir avantaj sağlamadığını belirten bankalar, atılan son adımları boşa çaba olarak nitelendirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala