bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,621.85 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,248.05 1.88%
bnb
BNB (BNB) $ 605.93 0.57%
solana
Solana (SOL) $ 157.38 1.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54738 0.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.504882 1.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160857 1.18%

Hindistan’da Ülke Genelindeki Seçimlerde Blockchain Devri

4 Dunya Haritasi Teknoloji Iletisim Bantsiz 1280x640

Hindistan’ın Seçim Komisyonu (AK) şu anda dağıtılmış defter teknolojisini entegre etme olasılığını değerlendiriyor. DLT TheIndianExpress’in 10 Ağustos 2020 tarihli haberine göre, vatandaşların uzaktan güvenli bir şekilde oy kullanmasını mümkün kılmak için ülkenin seçim toplantıları sürecine dahil edildi .

Hindistan Oylama İçin Blockchain’i Kabul Edebilir

Hindistanlı yetkililer, seçim sürecindeki coğrafi engelleri ortadan kaldırmak ve vatandaşların ülke genelinde nerede olurlarsa olsunlar sorunsuz bir şekilde oy kullanmalarını mümkün kılmak amacıyla, artık blockchain teknolojisini benimseyip benimsemeyeceklerini düşünüyorlar.

Başına kaynaklar Konuya yakın olarak, Komiser Sushil Chandra liderliğindeki Hindistan Seçim Komisyonu (AK) yetkilileri, seçmenlerin coğrafi engelleri nasıl aşabileceklerini ve oylarını güvenli ve şeffaf bir şekilde nasıl kullanabileceklerini tartışmak için 10 Ağustos’ta bir toplantı düzenledi.

Çoğu yargı alanında olduğu gibi seçmenler, oylarını seçmen kayıtlarını başlangıçta gerçekleştirdikleri yer ile aynı coğrafi bölgeden yapmak zorundadır. Bu durum da bir seçmenin seçim yapılırken o yerden uzaktayken oylamaya katılmasını imkansız kılar.

Çözüm Blockchain

Bu darboğazı ortadan kaldırmak için Seçim Komisyonu ve Tamil Nadu e-Yönetim Ajansı (TNeGA) “canlı, denetlenebilir, şeffaf ve sorunsuz” oylamayı destekleyebilecek bir uzaktan oylama sistemi uygulama olasılığını tartışmak üzere bir web semineri aracılığıyla bir araya geldi.

AK Genel Sekreteri Umesh Sinha şunları söyledi:

“Bugün sürecimiz coğrafi bir konuma bağlı. Bu blockchain teknolojisini çözebileceğimize eminim. En büyük zorluk, güvenli, emniyetli ve güvenilir bir sistem formüle etmektir. Bu çok büyük bir görev, ancak seçimler sırasında sandık merkezini ziyaret edemeyen seçmenlerin katılımını kolaylaştıracak.”

Chandra özellikle uzaktan oylama sistemi geliştirmenin çok önemli olduğunu, ülkenin ölçeklenebilirlik sorunları da dahil olmak üzere DLT’nin tuzaklarını eleştirel bir şekilde incelemesi gerektiğini açıkça belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala