bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,314.84 0.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,563.65 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 609.94 3.69%
solana
Solana (SOL) $ 187.37 1.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620047 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647295 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214458 8.48%

Hindistan’da Kripto, SEBI Tarafından Denetlenecek

hindistanda kripto sebi tarafindan denetlenecek

Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEBI), daha önce yatırım danışmanlarını ülkede düzenlenmemiş varlıklarla işlem yapılmaması konusunda uyarmıştı. Uzun süredir Hindistan Hükümeti, kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılmasına karşı çıkıyordu. Hindistan Hükümeti geçtiğimiz haftalarda kripto paralar ile ilgili olarak ileriye dönük planlar yaptığının sinyalini vermişti. Şimdi ise bir basın açıklamasına göre; Hindistan kripto paraları tamamen yasaklamak yerine bu sektörü düzenlemeye karar verdi.

Hindistan’da Kripto Yasaklanmayacak! SEBI Tarafından Düzenlenecek

Hindistan Hükümeti 23 Kasım’da, tüm özel kripto para birimlerine yasak getirirken resmi bir dijital para biriminin oluşturulmasını öneren yasa tasarı sunacağını belirtmişti. Bu haberlerin ardından Hintli haber kuruluşu NDTV haberin muhabiri Sunil Prabhu; hükümette önerilen kripto yasa tasarısıyla ilgili olarak bir kabine notunun ayrıntılarını paylaştı.

hindistanda kripto sebi tarafindan denetlenecek 2

Söz konusu olan kabine notu, Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu’nun (SEBI) kripto para biriminin, “kripto varlıkları” olarak adlandırılacağı belirtiliyor.

Muhabir Prabhu’ya göre; yatırımcılara kripto varlıklarını beyan etmeleri için belirli bir zaman dilimi verilecek. Ardından yatırımcıların kripto varlıklarını SEBI tarafından düzenlenen borsalara aktarmaları gerekecek. Bu da özel cüzdanların Hindistan’da yasaklanabileceğini işaret ediyor.

Prabhu ayrıca hükümetin, kripto sektörüne odaklanırken Hindistan Merkez Bankası (RBI) ile bir merkezi dijital banka para birimi (CBDC) için planlarını askıya alacağını da söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala