bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,845.37 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,097.53 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 560.63 3.15%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 7.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500274 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473334 6.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152487 3.70%

Hindistan, Pilot CBDC Uygulamasının Sınırlarını Genişletiyor

hindistan pilot cbdc uygulamasinin sinirlarini genisletiyorddf

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri ile yakından ilgileniyor. Özellikle Hindistan merkez bankası dijital para birimleri ile ilgileniyor. Hindistan bu kez CBDC pilot uygulaması ile gündeme geldi. Hindistan Merkez Bankası, bu yıl CBDC pilotunu daha fazla banka ve daha fazla yer dahil ederek genişletme kararı aldı.

Hindistan’dan Pilot CBDC Hamlesi

Hindistan’ın pilot CBDC projesi, sınırlarını genişletiyor. Dijital rupi, bundan sonra daha fazla katılım bankası tarafından kullanılabilir hale gelecek. CBDC’ler, aynı zamanda Hindistan’ın farklı şehirlerinde de boy göstermeye hazırlık yapmaya başladı.

hindistan pilot cbdc uygulamasinin sinirlarini genisletiyorefg

Hindistan Merkez Bankası (RBI) yıllık raporunda, devam etmekte olan Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) pilot uygulamasını daha fazla yere ve daha fazla bankaya genişlettiğini duyurdu. RBI, yıllık raporunda, CBDC’sini sırasıyla 1 Kasım 2022 ve 1 Aralık 2022’de toptan ve perakende segmentlerinde Dijital Rupi için pilot uygulamaların başlatılmasıyla birlikte yıl içinde aşamalar halinde uygulamaya koyduğunu söyledi.

Merkez bankası, pilot uygulamalardan önce, genel olarak CBDC’ler ve özel olarak dijital para biriminin planlanan özellikleri hakkında farkındalık yaratmak için CBDC hakkında bir Kavram Notu yayınladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala