bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,130.91 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.58 4.90%
bnb
BNB (BNB) $ 604.52 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 143.15 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515305 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46508 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148667 7.42%

Hindistan, Kripto İşlemlerdeki Vergileri Tartışacak

hindistan onumuzdeki hafta kripto islemlerdeki vergileri tartisacak

Kripto para birimlerine getirdiği sert uygulamalarla gündeme gelen Hindistan gelecek hafta önemli bir toplantı gerçekleştirecek. Hindistan’da gelecek hafta düzenlenecek olan bakanlar toplantısında kripto para birimi işlemlerine gelecek yeni vergiler konuşulacak.

Hindistan Kripto Para İşlemlerine Ek Vergiler Getirmeyi Planlıyor

Hindistan’da hem federal hükümetten hem de eyaletlerden maliye bakanlarının bir araya geleceği panelde, sanal dijital varlıklardaki işlemleri daha etkili şekilde izlenmesi için vergi ağının genişlemesi konuşulacak. 28 Haziran tarihinde başlayacak olan etkinlik iki gün boyunca devam edecek ve Kuzey Hindistan’ın Chandigarh eyaletinde gerçekleşecek. Toplantıda bir oran üzerinde karar verilmesi kesin değil. Bununla birlikte Hindistan’da kripto para birimleri için en yüksek vergilendirme olan yüzde 28 vergilendirmenin getirilmesi planlanıyor.

hindistan onumuzdeki hafta kripto islemlerdeki vergileri tartisacak 2

Hindistan’da kripto para pazarının büyüklüğü düşünüldüğünde, getirilecek olan yüzde 28’lik ek verginin kripto yatırımcıları olumsuz etkileyeceği aşikâr. Kripto para birimlerine getirilecek olan düzenlemeler konusunda henüz bir fikir birliğinin gerçekleşmediği Hindistan’da bir diğer yandan da kripto para birimlerine gelecek yeni düzenlemeler tartışılıyor. Hindistan’ın yeni kripto para birimi vergilendirmesinin ve kripto para düzenlemelerinin ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala