bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,280.10 1.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,598.40 1.23%
bnb
BNB (BNB) $ 587.16 2.08%
solana
Solana (SOL) $ 187.48 1.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62249 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.654409 1.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220084 18.86%

Hindistan Merkez Bankası, CBDC İçin Kademeli Yaklaşacak

hindistan merkez bankasi cbdc icin kademeli yaklasacak

Ülkeler merkez bankası dijital para birimleri noktasında yeni adımlar atmaya devam ediyor. Son dönemde sert kripto para düzenlemeleri ile gündeme gelen Hindistan, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) noktasında çalışmalarını sıklaştırıyor.

Hindistan Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ni Kademeli Benimseyecek

Hindistan Merkez Bankası, merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) piyasaya sürülmesi için kademeli bir yaklaşımı benimsenmesini önerdi. Hindustan Times’ın haberine göre, Hindistan Merkez Bankası tarafından yayınlanan yıllık raporda, Hindistan’ın CBDC projesinin tanıtılmasının artılarının ve eskilerinin incelendiği belirtildi.

hindistan merkez bankasi cbdc icin kademeli yaklasacak 2

Bu nedenle merkez bankası, CBDC için resmi lansmandan önce kavramların anlaşılabilmesi ve testlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için kademeli adımlar atılması gerektiğini önerdi. Raporda ayrıca, CBDC’nin mavcut para politikası ve finansal istikrar hedefleriyle uyumlu olmasının hedeflendiği de belirtildi. Hindistan Merkez Bankası raporunda konu hakkında şu ifadeler yer aldı:

Hindistan Merkez Bankası, Hindistan’da bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) tanıtımıyla ilgilenmektedir. CBDC’nin tasarımının, belirtilen para politikası, finansal istikrar ve para birimi ve ödeme sistemlerinin verimli işleyişi hedeflerine uyumlu olması hedefleniyor.

Hindistan Merkez Bankası raporunda ayrıca, CBDC’nin tanıtımına, pilot uygulamalarına ve lansman aşamalarının adım adım ilerlemesi gerektiğinin planlandığını da belirtti. Son olarak Hindistan, kripto para birimlerine şüphe ile yaklaşıyor olsa da CBDC noktasında sıkı çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala