bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,483.88 0.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,577.57 0.04%
bnb
BNB (BNB) $ 583.93 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 184.54 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620395 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649195 1.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219806 17.50%

Hindistan Merkez Bankası, Bankaların Müşterilerinin Kripto Para İşlemlerini Engelleyemeyeceğini Duyurdu

hindistan merkez bankasi bankalarin musterilerinin kripto para islemlerini engelleyemeyecegini duyurdu

Hindistan Merkez Bankası (RBI), kripto paralar hakkında bir açıklama yayımladı. Açıklamada kripto para birimlerine ilişkin bir yasak olmadığı ve bankaların kripto para ile ilişkili müşteri hesaplarını kapatamayacakları belirtildi. 

Hindistan Merkez Bankası, bugün yaptığı açıklamada kripto para ile ilişkili bankacılık işlemlerinde herhangi bir kısıtlama olmadığını söyleyen bir açıklama yaptı. Bununla birlikte bankaların kripto para ile ilişkili müşteriler için durum tespiti süreçlerini yürütmesine de izin verdi. Söz konusu açıklama Hindistan’ın kripto paralara ilişkin tutumunu netleştirdi:

“Bununla birlikte, belirtilen diğer kuruluşların yanı sıra bankalar, müşteri durum tespiti süreçlerini aşağıdakilere ilişkin standartları düzenleyen düzenlemelere uygun olarak yürütmeye devam edebilir: Müşterinizi Tanıyın (KYC), Kara Para Aklamayı Önleme (AML), Terörizmin Finansmanıyla Mücadele (CFT) ve denizaşırı havaleler için Döviz Yönetimi Yasası (FEMA) kapsamındaki ilgili hükümlere uygunluğun sağlanmasına ek olarak, Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesi Yasası (PMLA).”

Geçtiğimiz haftalarda, Hindistan’ın önde gelen bankaları merkez bankasının 2018 tarihli genelgesinden alıntı yaparak, vatandaşları kripto para birimleri ile işlem yapmamaları gerektiği konusunda uyarmıştı. Ancak merkez bankasının açıklaması bunun tam tersi yönünde oldu:

“Bu itibarla, Yargıtay’ın kararına göre, genelge yargıtay kararı tarihinden itibaren geçerliliğini yitirdiğinden, alıntı yapılamaz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala