bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,616.92 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.17 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.56 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 183.53 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619362 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645901 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215407 13.58%

Hindistan Maliye Bakanı’ndan IMF’ye Kripto Çağrısı

hindistan maliye bakanindan imfye kripto cagrisi

Kripto para piyasasına uyguladığı sert adımlarla bilinen Hindistan, bir süredir kripto düzenlemeleri için çalışmalar sürdürüyor. Kripto paralara vergi getiren ülke geçtiğimiz temmuz ayında kriptoyu yasaklamak istediğini açıklamıştı. Son olarak Hindistan Maliye Bakanlığı, kripto paraları düzenlemesi için IMF’ye çağrıda bulundu.

Hindistan IMF’nin Kripto Paraları Düzenlemesini İstiyor

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, Yeni Delhi’deki toplantısında Uluslararası Para Fonu (IMF) Genel Müdürü Kristalina Georgieva‘ya IMF’nin küresel kripto düzenlemesinde yol göstermesi gerektiğini belirtti.

Hindistan Maliye Bakanı ve IMF genel müdürü, dijital para ve kripto düzenlemelerin yanı sıra yaklaşmakta G-20 toplantısı hakkında da konuştu.

Yapılan toplantıda kripto para düzenlemesinin önemi ve küresel olarak koordine edilmiş, senkronize bir yaklaşıma duyulan ihtiyaç tartışıldı. Ayrıca, küresel ekonomiye yönelik önemli risklerin olduğu belirtildi.

Kripto düzenlemeleri için geniş çaplı araştırmalar yapan Hindistan, geçtiğimiz mayıs ayında küresel kripto düzenlemelerine uymak için Dünya Bankası ve IMF ile görüşmeler yapmıştı. Dünya Bankası, IMF ve paydaşlar Hindistan’ın kripto düzenlemesi için istişarelerde bulunmuştu 

Ayrıca belirtmek gerekirse Hindistan‘da kripto paralarla yapılan işlem başına yüzde 1 vergi uygulaması yürürlüğe girilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala