bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,038.77 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,545.55 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.96 4.18%
solana
Solana (SOL) $ 185.38 0.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62286 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646487 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215188 0.18%

Hindistan Kripto Vergi Mevzuatı Kanunlaştı

hindistan kripto vergi mevzuati2

Hindistan Parlamentosu tartışmalı bir vergi teklifini kabul etti. Hindistan kripto vergi mevzuatı kanun haline getirildi. Bir hafta sonra kripto işlemlerinde yüzde 30’luk bir sermaye kazancı vergisi ödemeye başlayacak.

Teklifi Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman sundu. Yasayla, kripto ile işlem yapan Hintliler sermaye kazançları vergisine ek olarak yüzde 1 vergi ödemek zorunda kalacaklar. Ayrıca kripto hediyeleri üzerinden de vergi ödenecek ve kullanıcılar kayıp için kesinti yapamayacaklar.

hindistan kripto vergi mevzuati

Kripto vergilendirme yasası artık 1 Nisan’da yürürlüğe girecek.

Hindistan Kripto Vergi Mevzuatı Tepki Almıştı

Hindistan Parlamentosu, yasalaştırdığı mevzuatta kripto endüstrisi tarafından aranan değişiklikleri kabul etmedi. Muhalefet üyeleri tasarıya şiddetle tepki gösterdi. Birkaç milletvekili kripto vergilerinin “sektörü bitireceğini” söyledi.

Vergiler ilk kez Şubat ayında teklif edildikten sonra yerel kripto topluluğu bu yasaya karşı savaşmıştı. Milletvekilleriyle yapılan toplantılar, bir change.org dilekçesi ve çevrimiçi bir kampanya ile desteklendi. Ancak çabalar sonuç vermedi gibi görünüyor.

Hindistan Yüksek Mahkemesi’nde kripto işletmelerine danışmanlık yapan vergi danışmanı Rajat Mittal, “Hükümet, kripto endüstrisinin vergilendirmeyi yumuşatmak için herhangi bir öneriyi kabul etmedi. Vergilendirme kurallarını sıkılaştırarak günlük tüccarların ve borsaların Hindistan’da faaliyet göstermesini daha zor ve belki de neredeyse imkansız hale getirdi.” diye konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala