bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,757.08 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.71 4.68%
bnb
BNB (BNB) $ 606.30 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 144.31 9.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517533 4.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468229 5.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149737 7.38%

Hindistan Kripto Para Tasarısını Yeniden Gündeme Getirecek

hindistan kripto para fikrini yine gundeme getirecek 2

Economic Times‘ın haberine göre, Hindistan Birlik Kabinesi bu hafta içerisinde “Dijital ve Kripto Para Birimleri Yasası” tasarısı için bir araya geliyor. Hâlihazırda bir süredir kripto para düzenlemleri ile alakalı karar alma aşamasında olan Hindistan böylece kripto konusunu yeniden ele alıyor.

Birlik Kabinesi’nin kripto para birimlerinin yasaklanması konusunda öneriler sunması bekleniyor. Yayınlanan haberlere göre Hindistan’ın Başbakanı Narendra Modi liderliğindeki bir toplantıda kripto para yasaklamasıyla son sözler söylendi. Son kararlar, Hindistan‘da kripto para birimlerinin kullanılmasın mümkün durmadığı yönünde.

Daha öncesinde, Hindistan Rezerv Bankası (RBI) Başkanı Shaktikanta Das da, kripto para piyasasının hızlı büyümesiyle ilgili endişelerini dile getirerek ilerleyen süreçlerde planlanacak tasarının önemini vurgulamıştı.

hindistan kripto para fikrini yine gundeme getirecek

Hindistan, Kripto Para Tasarısını Parlamentoya Sunabilir

Yayınlanan bir diğer haberlere göre, Hindistan Birlik Kabinesi‘nin bu hafta içerisinde kripto para düzenlemeleriyle alakalı bir araya gelecek. Ek olarak toplantı sonucunda kararlaştırılan tasarının, yakın bir zamanda ülke parlamentosuna sunulması bekleniyor.

Önerilen yasanın, sanal varlık hizmet sağlayıcılarının (IDP) Mali Eylem Görev Gücü (FATF) kılavuzu çizgisinde olacağı belirtildi. Bu bağlam kapsamındaki tasarıda, kara para aklama ve terör finsanman riski hakkında güncellemeler gibi konu başlıkları da yer alacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala