bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,781.89 0.79%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,259.76 3.07%
bnb
BNB (BNB) $ 608.88 1.43%
solana
Solana (SOL) $ 158.28 3.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.549069 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.506303 0.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161682 2.80%

Hindistan, Kripto İle İlgili İleriye Dönük Kararlar Alıyor

hindistan kripto ile ilgili ileriye donuk kararlar aliyor 2

Economic Times’ın haberine göre Hindistan ödeme yapmak için kripto para birimlerinin kullanımını yasaklayacak. Ancak Hindistan Hükümeti; kriptonun varlık olarak ticaretine izin verecek ve düzenleyecek.

Hindistan, Kripto Adımlarını İleriye Dönük Atacak

Economic Times’a göre; Hindistan Hükümeti, kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılmasına karşı çıksa da bunların altın, pay senedi, tahvil gibi kullanılmasına kısıtlama getirmeyi planlamıyor.

hindistan kripto ile ilgili ileriye donuk kararlar aliyor

Hükümet, ayrıntıları kesinleşmekte olan parlamentonun kış oturumunda bir kripto düzenleme tasarısı sunmayı planlıyor. Tasarı, ülkede kriptoyu yasaklamak için önceki planlardan rotayı değiştirmiş görünüyor.

Ancak yasa tasarısında yetkililer, borsalar ve platformlar da dahil olmak üzere kripto şirketlerinden aktif talebi de yasaklayacak. Policy 4.0’ın kurucusu ve CEO’su Tanvi Ratna reklamcılık konusunun büyük bir tartışmayı tetiklediğini ve bazılarının reklamların gençleri yanlış yönlendirdiğini düşündüğünü söyledi. Ayrıca kripto borsaları WazirX ve Bitbins‘in bugün reklamlarını durdurduğunu da bildirdi.

Hükümet, kripto endüstrisi temsilcileriyle bir toplantı yaptı. Başbakan Narendra Modi’nin kripto para birimi üzerine düzenlediği toplantıdaki tartışmalardan haberdar olan bir kişi, hükümet içindeki genel görüşün, gelişen bir teknoloji olduğu için atılan adımların ilerici ve ileriye dönük olması gerektiği olduğunu söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala