bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,700.94 2.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,565.82 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 587.03 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 189.71 4.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62251 2.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64633 0.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214433 9.22%

Hindistan En Fazla Hodler’a Sahip Ülke Konumunda

the future of cryptocurrencies in india

Kriptonun benimsenmesi artarken daha fazla kişi kripto paralara yatırım yapıyor ve Hodler sayısı giderek yükseliyor. ABD başta olmak üzere düzenleyicilerin baskıları ve engellemelerine rağmen küresel olarak kriptonun benimsenmesi artıyor. TripleA‘nın verilerine göre, özellikle gelişmekte olan ülkelerde, gösteriler kripto kabul edilmesi ile olumlu bir trend olduğunu gösteriyor.

Hindistan, son zamanlarda yaşadığı düzenleyici sorunlarına rağmen, 100 milyon kullanıcıyla (nüfusun yüzde 7,3’üyle) en çok hodler’a sahip ülke olarak öne çıkıyor.

Ülkenin en iyi borsası olan WazirX, CoinMarketCap’in web trafiğine bakıldığında, borsa skorunda üst sıralarda yer alıyor. Son 24 saatte 40,3 milyar dolarlık işlem yapılan BTC/INR’nin sürekli olarak yüksek hacmini de unutmamak gerek.

the future of cryptocurrencies in india 1

Hindistan Başta Olmak Üzere Dünyada Hodler Sayısı Artıyor

Ödemeler için kripto kabul etmek isteyen şirketlere iş çözümleri sunan Singapur merkezli TripleA, kripto kullancılarını odak alan bir rapor yayınladı. Birçok ülke ve kurumdan kripto para kullanımı ve benimsenmesi ele alınarak bir çalışma yürütüldü.

Bu veriler daha sonra çapraz referanslandı ve Binance, Willy Woo ve Gemini dahil olmak üzere diğer 16 kaynaktan gelen raporlara karşı nihai sayılarını elde etmek için derlendi.

Yayınlanan rakamlara baktığımızda, dünya nüfusunun yüzde 3,9’unu temsil eden 300 milyon kripto para sahibi olduğunu tahmin ediliyor.

Önce çıkan ülkeler ise şu şekilde:

  • Hindistan – 100,7 milyon
  • ABD – 27.5 milyon
  • Rusya – 17,4 milyon
  • Nijerya – 13 milyon
  • Brezilya – 10.4 milyon
  • Pakistan – 9.1 milyon
  • Vietnam – 6 milyon
  • Ukrayna – 5.6 milyon
  • Kenya – 4.6 milyon
  • Filipinler – 4.4 milyon

Araştırma Türkiye’yi de kapsıyor ve raporda yaklaşık olarak nüfusun yüzde 2.94‘ünün kripto varlığa sahip olduğu tahmin ediliyor. Bu 2.4 milyon kişi demek.

Cinsiyet tabanlı olarak baktığımızda ise hodler’ların yüzde 78.7’si erkek iken geri kalan yüzde 21.3 ‘lük kısmı kadınlar oluşturuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala