bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,526.02 3.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,073.36 2.31%
bnb
BNB (BNB) $ 552.62 2.71%
solana
Solana (SOL) $ 142.87 6.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503268 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458743 2.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152315 2.57%

Hester Peirce: Kripto Para Düzenlemesi Kişisel Özgürlüklere Zarar Verir

hester peirce kripto para duzenlemesi kisisel ozgurluklere zarar verir

Kripto para düzenlemesi tartışmaları devam ediyor. Düzenleme tartışmalarına SEC üyesi Hester Peirce de katıldı. Düzenleme hakkında konuşan Peirce, “ABD özgürlükleri benimsemeyi öğrenmeli” şeklinde konuştu.

Tartışmalar, geçtiğimiz hafta Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un Amerikan hükümetinin kripto para cüzdanları hakkında düzenleme yapmaya hazırlandığını iddia etmesinin ardından başladı. Daha sonra ABD Hazine Bakanlığı, bir basın açıklaması yayınladı ve G7 ülkelerinin düzenlemelere destek verdiğini belirtti. Ardından Fransa, kripto para düzenlemesi hakkında ilk adım atan ülke oldu.

Adımların sıklaşmasının ardından, dün dört ABD’li milletvekili Hazine Bakanı Steven Mnuchin’e bir mektup gönderdi ve düzenlemeleri yeniden düşünmesini istedi. Benzer şekilde SEC üyesi Hester Peirce de bu adımın özgürlükleri kısıtlayacağını söyledi.

Kişisel Özgürlüklere Zarar Verir

Peirce, kripto paralar ve DeFi üzerine yaptığı konuşmada, ABD’nin yeniliği teşvik etmek ve kişisel özgürlüklerinden mahrum olan dezavantajları bireylere fırsat sağlamak için kripto paraları kucaklamak gerektiğini söyledi:

“Bu teknoloji, eski finansal sistemin dışında ve şimdi yaygınlaştıkça onu destekleyen kişisel özgürlük ilkelerini kucaklamanın bir yolunu bulmalıyız. Ancak bunun yerine, teknolojinin özgürlüğü artıran özelliklerini düzenleyerek bunun ağırlığı altında kalırsak, yeni teknolojinin gücünü geleneksel finansal sisteme sınırlı erişimi olan, coğrafi konum, sosyal konum veya baskıcı bir hükümete boyun eğen gibi özerkliği kısıtlanan insanlara fırsatlar sunmak için kullanamayız.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala