bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,009.03 2.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,576.11 2.11%
bnb
BNB (BNB) $ 585.43 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 190.56 2.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626368 2.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652913 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219446 16.04%

Hedera Türkiye’de Yatırım Yapacak Mı? | Paris Blockchain Week Summit 2022

Paris Blockchain Week Summit 2022’de sektörün önemli isimleri gelecek planlarına dair önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor. BTCHaber olarak medya partneri olduğumuz Paris Blockchain Week Summit 2022’de Hedera Director Ecosystem Brandy Gentile’a Hedera’nın Türkiye hakkındaki düşüncelerini ve Hedera hakkındaki yeni gelişmeleri sorduk.

Blockchain sektörünün yerini alacak teknoloji üzerinde çalışmaya devam eden Hedera, başlangıçta özel ağları işletmek isteyen özel şirketlere hashgraph uzlaşıyı için lisanslama hizmeti sunuyordu. Şirket daha sonrasında bir genel ağın oluşturulmasına ve bu genel ağ ile birlikte, kendi bütçelerini kullanan geliştiricileri, kuruluşları ve startup’ların kendi uygulamalarına sahip olabilmesi çalışma yürütüyor. 

HBAR Token’ı için Planlar Büyük

Şirketin HBAR tokeni ile ilgili “HBAR’ın performansı ve bu tokenin Hedera için önemi nedir?” sorumuzu yanıtlayan Gentile, “Hedera bir ‘proof-of-stake’ ağıdır ve bununla birlikte HBAR sahibi olan insanlar bulunuyor. Bu token’leri node’lara stake edilebiliyor ve sayede ödüller kazanılabiliyor. Bu sayede ağ uzlaşıya katılım sağlanıyor ve aynı zamanda ağın korunmasıyla birlikte merkeziyetsizleştirilmesine yardım ediyor. HBAR bu ‘proof of stake’ için hizmet sağlıyor. Aynı zamanda bir ‘network fuel’ olarak da katkıda bulunuyor.” dedi.

Şirketin Türkiye planları hakkında da açıklama yapan Gentile, “Şimdilik Türkiye için özel bir planımız bulunmuyor. Hedera üzerinde kurulan uygulamalar için kurulan Türkiye merkezli bir topluluğu yöneten bir Twitter hesabı bulunuyor. Hatta bir Meet Up da olabilir. Zaten küresel bir organizasyon olduğumuz için Türkiye’deki geliştiricilerimizi Discord grubumuza katılması için teşvik ediyoruz. Türkiye’den ağ üzerinde bir şeyler oluşturmak isteyen kişilere de teknik destek sunmak ve en iyi uygulamalar hakkında her türlü bilgilendirme için yardımcı oluyoruz.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala