bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,898.12 3.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.22 3.59%
bnb
BNB (BNB) $ 611.61 0.02%
solana
Solana (SOL) $ 146.04 7.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522915 3.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469157 5.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149753 7.03%

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Deprem Bölgesinde Şubat Ayı Aylıkları Hemen Ödenecek

hazine ve maliye bakanligi deprem bolgesinde subat ayi ayliklari hemen odenecekfdvsdfv

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin dördüncü gününe girdik. Bugüne kadar deprem bölgesine birçok farklı alandan yardım gönderildi. Son olarak; Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan da bir açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı aylıkları personel kanunlarına göre almakta olup Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde görev yapanlara, 15 Şubat 2023 tarihinde ödenmesi gereken tüm hakedişleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 164 üncü ve ek 24 üncü maddeleri uyarınca ivedilikle ödeneceğini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’dan Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati imzasıyla hazırlanan Genelgede, kamu kuruluşlarında söz konusu illerde çalışan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacakları açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgesindeki kamu kuruluşlarında görevli olan tüm personellerin Şubat ayı aylıklarını zaman kaybetmeden yatıracağını duyurdu.

hazine ve maliye bakanligi deprem bolgesinde subat ayi ayliklari hemen odenecekdvdsfbv

Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ödenecek aylıklar yasal kesintiler yapılmak suretiyle muhasebeleştirilecektir. Banka hesaplarına aktarılan aylıkların ilgili bankalarca personele ivedilikle ödenmesi sağlanacaktır. Aylıklardan yapılan kesintiler önceki aylarda olduğu gibi yasal süresinde gönderilecektir. İl dahilindeki mahalli idare birimleri dahil tüm ilgili birimlere gerekli duyurunun yapılması ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda ilgili birimlerce bütün tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala