bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,706.94 2.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.34 1.50%
bnb
BNB (BNB) $ 580.57 1.53%
solana
Solana (SOL) $ 186.65 1.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626758 1.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648772 0.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.222373 20.29%

Harvard ve Yale Üniversiteleri En Az 1 Yıldır Bitcoin (BTC) Satın Alıyor

harvard ve yale universiteleri en az 1 yildir bitcoin btc satin aliyor 1

ABD’nin önde gelen eğitim kurumları olan Harvard, Yale, Brown ve Michigan üniversitelerinin bağış fonlarının Bitcoin (BTC) satın aldığı ortaya çıktı. Kaynağa göre, üniversiteler bunu en az bir yıldır yapıyor.

CoinDesk’e konuşan bir kaynağa göre, ABD’nin önde gelen üniversiteleri Coinbase ve diğer kripto para borsalarındaki hesaplar aracılığıyla en az bir senedir kripto para satın alıyor. Birçok üniversitenin kripto paralara yatırım yaptığını söyleyen kaynak ”Şu anda pek çok bağış, kripto para için biraz ayırıyor” ifadelerini kullandı. Kaynak, bazı bağış fonlarının 18 ay önceye kadar gittiğine de dikkat çekti:

“2019 ortasından beri olabilir. Çoğu, en az bir yıldır. Muhtemelen bu yıl, bunu bir noktada kamuoyuna açacaklardır. Güzel geri dönüşler alacaklarını düşünüyorum.”

Harvard Üniversitesi, 40 milyar doların üzerinde fon ile en büyük bağış fonuna sahip üniversite konumunda yer alıyor. Bunu ise 30 milyar ile Yale Üniversitesi takip ediyor. Michigan Üniversitesi’nin 12.5 milyar dolar değerinde varlığı bulunurken, Brown Üniversitesi’nin ise 4.7 milyar değerinde varlığı bulunuyor.

Coinbase’in 2020 raporunda, söz konusu üniversite bağışlarından isimsiz bir şekilde bahsediliyor. Üniversiteler ise konu hakkında sessiz kaldı veya yorum yapmayı reddetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala