bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,172.19 5.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,087.04 4.02%
bnb
BNB (BNB) $ 558.00 2.65%
solana
Solana (SOL) $ 144.69 10.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.498888 1.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457925 3.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153582 6.23%

Harmony, Çalınan Fonlar İçin 1 Milyon Dolarlık Ödül Başlattı

harmony calinan fonlar icin 1 milyon dolarlik odul baslatti

Blockchain ağlarına hack saldırıları düzenlenmeye devam ediyor. Kısa bir süre önce bir hisse kanıtı (PoS) Blockchain ağı olan Harmony Protocol, 100 milyon dolarlık hack saldırısına uğramıştı. Yaşanan hack saldırısı sonrasında Harmony 1 milyon dolarlık ödül programı başlattı.

Harmony Çalınan Fonlar İçin 1 Milyon Dolarlık Ödül Verecek

Perşembe günü Ethereum bağlantılı Horizon köprüsünün hacklenmesiyle çalınan 100 milyon dolarlık kripto paranın iadesi için Harmony 1 milyon dolarlık bir ödül başlattığını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, çalınan fonların iade edilmesi durumunda “suçsuzluğa karşı savunuculuk yapılacağını” belirtti.

Harmony Protocol’ün kurucusu ve CEO’su olan Stephen Tse, “akıllı sözleşme konusunun ihlal edildiğine dair hiçbir kanıt bulamadıklarını” Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Tse açıklamasında ayrıca, “Horizon platformunda herhangi bir güvenlik açığı olduğuna dair bir kanıt bulamadık. Harmony Blockchain fikir birliği katmanımız güvende.” ifadelerini kullandı.

harmony calinan fonlar icin 1 milyon dolarlik odul baslatti 2

Harmony ekibi gerçekleştirilen saldırı sonrasında soruşturmayı derinlemesine yürütürken, kısa bir süre önce güvenlik uzmanları bazı görüşlerini dile getirmişti. Polygon’un bilgi güvenliği şefi olan Mudit Gupta’nın açıklamasına göre, saldırgan muhtemelen iki özel adresi tehlikeye atarak Harmony’nin köprüsünü dağıtmak için kullanılan çok imzalı bir cüzdanın kontrolünü ele geçirdi ve ağ üzerindeki fonları boşalttı. Tse son açıklamasında ise “ekibin özel anahtarlarının ele geçirildiğine ve bu sayede Horizon köprüsünün ihlaline yol açıldığına dair kanıtların bulunduğunu” belirtti. Saldırı hakkında soruşturmalar devam ederken, Tse ayrıca, Harmony’nin “operasyonlarımızı ve altyapı güvenliğimizi daha da güçlendirmek için adımlar atmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala