bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,579.50 2.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,997.71 2.67%
bnb
BNB (BNB) $ 547.32 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 131.39 5.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49125 1.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443856 3.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145051 7.70%

Handelsbanken, Dijital Para Birimi Konusunda İsveç Merkez Bankası’na Yardımcı Olacak

cbdc

İsveç Merkez Bankası, yaptığı açıklamada e-krona ödemelerini test etmek için Handelsbanken ile birlikte çalışacağını duyurdu.

Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları, yükselen kripto para birimleri ve düşen nakit kullanımı sebebiyle, dijital para birimlerini (CBDB) piyasaya sürmenin yollarını arıyor.

İsveç Merkez Bankası Riksbank, ilk etapta büyük ve küçük ticari işletmelerde e-krona ile ödemelerin nasıl olabileceğini test edecek. Bu test aşamasında daha sonra ticari bankaların da katılması bekleniyor.

Handelsbanken yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Handesbanken için bu proje, halka açık olan ilk dijital merkez bankası tarafından çıkarılan paraya katılma anlamına geliyor.”

Şimdiye kadar merkez bankaların bir çoğu CBDC araştırmalarına başlamış olsa da, çok fazla somut bir adım görülmedi. Yalnızca Bahamalar CBDC piyasaya sürmüş durumda. Çin ve İsveç ise test aşamasındalar.

Bank for International Settlements tarafından Ocak ayında yapılan bir anket, dünya nüfusunun beşte birini temsil eden merkez bankalarının önümüzdeki üç yıl içinde muhtemelen kendi dijital para birimlerini çıkaracağını ortaya koydu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala