bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,483.88 0.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,577.57 0.04%
bnb
BNB (BNB) $ 583.93 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 184.54 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620395 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649195 1.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219806 17.50%

Haftanın Öne Çıkan NFT Haberleri (7-14 Mayıs)

haftanin one cikan nft haberleri 7 14 mayis

NFT dünyasına giriş yapmaya devam ediyor. Şimdi birlikte bu hafta NFT sektöründe hangi gelişmeler yaşanmış birlikte inceleyelim.

  • OpenSea, Kopya NFT’leri Algılama Özelliği Getiriyor
  • Madonna NFT Koleksiyonu İçin Beeple İle Ortaklık Kurdu
  • Starbucks’ın NFT ve Web3 Planlarına Tepkiler Büyüyor
  • Meta, Instagram’ın NFT Testlerine Bu Hafta Başlıyor
  • Instagram, NFT’ler için Ethereum, Polygon, Solana ve Flow Desteği Planlıyor

OpenSea, Kopya NFT’leri Algılama Özelliği Getiriyor

NFT sektörü gelişimini sürdürürken en büyük problemlerden birisi de şüphesiz kopya içerikler olarak karşımıza çıkıyor. Her ne kadar NFT teknolojisi bir sanal varlığın sahipliğini güvenli bir şekilde korusa da maalesef kopya içeriklerin önüne geçemiyor. Ancak popüler NFT pazar yeri OpenSea bu soruna bir çözüm getirmeyi hedefliyor.

haftanin one cikan nft haberleri 7 14 mayiss

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Madonna NFT Koleksiyonu İçin Beeple İle Ortaklık Kurdu

Son dönemin popüler konularından birisi olan NFT’lere destek artmaya devam ediyor. Pek çok ünlü kendi NFT koleksiyonlarını duyurmaya devam ederken, pop divası Madonna, Beeple ile iş birliği kurarak kendi NFT koleksiyonunu çıkartmaya hazırlanıyor.

haftanin one cikan nft haberleri 7 14 mayist

Ünlü pop sanatçısı Madonna, kısa bir süre önce Bored Ape NFT’si satın almıştı. NFT’lere olan ilgisiyle bilinen Madonna, kendi NFT koleksiyonu için Beeple ile iş birliği kurarak kendi NFT koleksiyonunu duyurdu. 

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Starbucks’ın NFT ve Web3 Planlarına Tepkiler Büyüyor

Starbucks’ın Baş Pazarlama Sorumlusu Brady Brewer şirket içinde gerçekleştirdiği bir sunumda Starbucks’ın gelecek planlarını aktardı.

haftanin one cikan nft haberleri 7 14 mayise

Şirketin gelecek planları hakkında Web3’e geçişini açıklayan Brewer, NFT’lerin büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve Starbucks’ın da NFT endüstrisine gireceğini belirtti. Brewer toplantıdaki açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Meta, Instagram’ın NFT Testlerine Bu Hafta Başlıyor

Son dönemin en önemli konularından birisi de şüphesiz şirketlerin NFT sektörüne attıkları önemli adımlar oldu. Birçok şirket bu alanda önemli adımlar atarken, önemli bir gelişme de dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram’ın CEO’su Adam Mosseri’den geldi.

haftanin one cikan nft haberleri 7 14 mayiss

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Instagram, NFT’ler için Ethereum, Polygon, Solana ve Flow Desteği Planlıyor

En büyük sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram, NFT sektöründe de boy göstermeye hazırlanıyor. Instagram’ın üst şirketi olan Meta tarafından yapılan açıklamalara göre, platform bu hafta içerisinde NFT’leri test etmeye başlayacak.

haftanin one cikan nft haberleri 7 14 mayisa

Popüler sosyal medya platformu, MetaMask gibi popüler kripto cüzdanlarına da destek sağlamayı amaçlıyor. Kullanıcılar bu cüzdan entegrasyonu ile NFT sahipliğini kanıtlayabileceği gibi onları profilinde sergileyebilecek.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Lise yıllarında amatör olarak tiyatro ve resim ile ilgilenen Sena, haberciliğe olan ilgisini bu döneminde keşfetti ardından gazetecilik bölümünü seçmeye karar verdi. Şu anda Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Nur Sena, aynı zamanda Ege Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu. Eğitimine halen Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ile devam ediyor. Gazeteciliğin temel ilkelerini benimsemiş ve haberciliğin etik değerleri çerçevesinde haber yazmaya dikkat etmektedir. Üniversite döneminde gazetecilik mesleğini sahada öğrenmenin gücüne inanan Sena, TRT Haber ve Ege Ajans’ta muhabir olarak çalıştı. Üniversite eğitimi süresinde çeşitli medya sektörlerinde uzun dönemli stajyer olarak yer aldı. Stajyer olarak çalıştığı yerlerden bazıları Turkish British Magazine ve Ege Haber. Bu kurumlarda web editörü olarak çalışmalarına devam etti. Nur Sena son zamanlarda hızla gelişen teknolojik gelişmeler ile birlikte adını günlük hayatta çokça duyduğumuz kripto varlıklar ile yakından ilgileniyor. Dijitalleşen dünya ile birlite kripto varlık sektöründe yaşanan gelişmeleri ve aynı zamanda kripto varlık ekosistemini güncel olarak takip ediyor. Dijital kanallar, teknolojik gelişmeler ve güncel olarak sosyal medyadaki gelişmeler üzerine okuma yapmaktadır. Ana akım medya ile de ilgilenen Sena, ekonomik gelişmelerin anlık takibini gerçekleştiriyor. Habercilik pratikleriyle birlikte kripto varlıklar üzerine detaylı ve geniş çaplı birçok araştırma ve okuma yapıyor. İletişim alanındaki deneyimlerini, gelişen medya sektörüne uyum sağlayacak şekilde geliştiremeye devam eden Nur Sena şu anda Türkiye’nin uzman kadrolu haber platformu olan BTCHaber TV’de içerik editörlüğü yapıyor. BTCHaber TV’de yayımlanan Kripto Bülten, kriptografik ve BTCafe programlarının içeriği ile ilgilenen Sena, her haftada yayımlanan bu 3 programın bültenlerini BTCHaber.com haber sitesine girişini sağlıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala