bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,402.26 2.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.71 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 559.54 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.73 6.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504706 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471089 4.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153092 3.08%

Haftanın Öne Çıkan NFT Haberleri (15-22 Ocak)

haftanin one cikan nft haberleri 15 22 ocak

NFT alanına girişler her geçe gün artıyor. Her hafta olduğu gibi bu haftada NFT sektörüne olan ilgi yoğundu. Bu hafta NFT ile ilgili olarak birçok şirket yeni özelliklerini duyurdu. Şimdi birlikte bu haftanın öne çıkan NFT haberlerine bir göz atalım;

  • Meta’nın NFT Basımı ve Satışı Üzerine Çalıştığı İddia Ediliyor
  • Twitter NFT Özelliğini Twitter Blue Abonelerine Açtı
  • Adidas ve Prada Ortak NFT Projesi Başlatıyor
  • 9GAG, Bir Bored Ape Yacht Club NFT’sini Satın Aldı
  • Ünlü Futbolcu Neymar, Bir Bored Ape Yacht Club NFT’si Aldı
  • Otomobil Markası Lamborghini, NFT Dünyasına Katıldı

1-Meta’nın NFT Basımı ve Satışı Üzerine Çalıştığı İddia Ediliyor

Bilindiği üzere artık birçok şirket yatırımlarını ve çalışmalarını metaverse ve NFT sektörü üzerine çevirdi. Financial Times‘ın haberinde, Meta‘nın alt şirketleri Facebook ve Instagram ekibi, kullanıcıların NFT‘lerini sosyal medya profillerinde görüntülemelerine olanak tanıyacak bir özellik hazırlıyor.

haftanin one cikan nft haberleri 15 22 ocak

Ekip aynı zamanda kullanıcıların NFT‘leri oluşturmasına veya basmasına yardımcı olacak bir prototip üzerinde de çalışıyor.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

2-Twitter NFT Özelliğini Twitter Blue Abonelerine Açtı

Twitter Blue, kullanıcıların NFT’lerini profil fotoğraflarında sergileyebilecekleri özelliğini resmen duyurdu.

haftanin one cikan nft haberleri 15 22 ocak 2

Sosyal medya platformu Twitter’ın abonelik hizmeti olan Twitter Blue, kullanıcıların NFT’lerini sergileyebildikleri özelliği kullanıma açtı. Bu özelliğin duyurulmasının ardından Tesla CEO’su Elon Musk‘tan yorum gecikmedi. Elon Musk, Twitter’ın profil fotoğraflarına NFT ekleme seçeneği konulmasını Twitter hesabı üzerinden ”can sıkıcı bir durum” olarak ifade etti.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

3-Adidas ve Prada Ortak NFT Projesi Başlatıyor

Bir NFT haberi de bu alana aşina olan Adidas ve İtalyan giyim markası Prada‘dan geldi. İki şirket ortak bir metaverse projesi için kolları sıvadı. Adidas ve Prada, ilk olarak bir NFT koleksiyonu için Polygon Blockchain ağını seçti.

shutterstock 1938872662 1

AyrıcaAdidas ve Prada’nın NFT projesi, büyük ölçekli bir dijital sanat eseri oluşturmak için kripto aracılığıyla son Re-Nylon koleksiyonunu kullanmayı hedefliyor. Her iki markanın da hayranları, NFT’ler olarak ayrı ayrı basılacak 3.000 parça ile fotoğraflarını Polygon Blockchain ağı gönderebilecekler. 

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

4-9GAG, Bir Bored Ape Yacht Club NFT’sini Satın Aldı

9GAG‘de Instagram üzerinden yaptığı bir paylaşım ile Bored Ape Yacth Club NFT‘si satın aldıklarını açıkladı. Elde edilen bilgilere göre 9GAG, NFT için 99.24 ETH ödedi.

9gag NFT muzayedesi

Meme paylaşımları ve komik içerikleri ile Instagram üzerinde 58 milyon takipçiye sahip olan 9GAG, aldığı Bored Ape Yatch Club NFT‘si ile yeniden dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

5-Ünlü Futbolcu Neymar, Bir Bored Ape Yacht Club NFT’si Aldı

Bu kez bir NFT satın alımı da dünyaca ünlü futbolcu Neymar da Silva Santos Jr‘dan geldi. Neymar da Silva Santos Jr bir Bored Ape Yacht Club NFT’si satın aldığını açıkladı.

haftanin one cikan nft haberleri 15 22 ocak 3

Brezilyalı futbolcu Neymar Jr. NFT dünyasında katılan ünlüler arasında yerini aldı. NFT’yi OpenSea üzerinden satın alan Neymar, bu NFT için 159.99 ETH ödedi. 

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

6-Otomobil Markası Lamborghini, NFT Dünyasına Katıldı

NFT sektörü her geçen gün daha popüler hale gelirken, birçok alana ev sahipliği yapıyor. Bu kez bir NFT koleksiyon haberi de lüks otomobil markası Lamborghini‘den geldi.

haftanin one cikan nft haberleri 15 22 ocak 4

İtalyan boğası Lamborghini, özel fiziksel anahtarlara sahip olunarak erişilebilen 5 adetten oluşan NFT koleksiyonunu duyurdu.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala