bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,788.89 0.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,244.24 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 605.76 1.29%
solana
Solana (SOL) $ 157.50 2.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547555 2.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.511718 0.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160893 0.49%

Güney Koreli Savcılar Terra Soruşturmasını Hızlandırdı

guney koreli savcilar terra sorusturmasini hizlandirdi

Terra Blockchain ekosisteminde yaşanan olayların ardından Güney Koreli savcılar, Terra için bir soruşturma başlatmıştı. ABD ile birlikte çalışma kararı alan Güney Koreli yetkililer Terra soruşturmasını hızlandırdı.

Güney Kore Terra Blockchain Soruşturmasını Hızlandırdı

The Korea Herald kaynağının haberine göre, Seul Güney Kore Savcılık Ofisi’nden Güney Koreli müfettişler, bugün erken saatlerde başarısız Terra Blockchain’e yönelik devam eden soruşturma kapsamında Upbit de dahil olmak üzere ülkede faaliyet gösteren en iyi kripto para borsalarına baskınlar düzenledi.

Terra Blockchain projesinin arkasındaki şirket olan Terraform Labs hakkındaki soruşturma, zimmete para geçirme ve vergi kaçaklığı iddiaları nedeniyle Güney Kore polisi ve savcılar tarafından Haziran 2022’den beri araştırılıyordu. Terra Blockchain devasının başlamasıyla birlikte Güney Kore’de özel mali suçlar birimi de Terra üzerinde yoğunlaşmaya başladı.

guney koreli savcilar terra sorusturmasini hizlandirdi 2

Bu ayın başlarında Yonhap haber ajansının haberine göre, Güney Koreli yetkililerin, ani çöküşle birlikte yaklaşık olarak 40 milyar dolar değerinde kayıpla sonuçlanan kripto projesi hakkında soruşturma verilerini paylaşmak için ABD ile bilgi paylaşımı kararı aldıklarını açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala