bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,955.40 3.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.90 1.78%
bnb
BNB (BNB) $ 559.67 2.25%
solana
Solana (SOL) $ 144.41 6.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501754 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467846 3.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152779 2.59%

Güney Koreli Politikacı, Do Kwon’u Terra Konusunda Duruşmaya Çağırdı

guney koreli politikaci do kwonu terra konusunda durusmaya cagirdia

TerraUST’nin ve ardından da LUNA‘nın çökmesi ile beraber yaşanan olayların ardından konu ile ilgili gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Yaşanan bu olaylar Güney Kore‘yi de harekete geçirdi. Güney Kore genelinde, kripto para borsalarına karşı hızlı bir denetim başlattı.

Güney Koreli Mali Düzenleyiciler Terra Soruşturmalarına Başladı

Güney Kore’nin iktidardaki Halkın Güç Partisi’nden bir temsilci olan Yun Chang-Hyun, geçen hafta stabilcoinin ani çöküşünün ardından TerraUSD (UST) hakkında bir meclis oturumu çağrısında bulundu. Bunun yanında ülkenin Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) ve Finansal Denetleme Hizmeti (FSS), UST stabilcoin’inin çıkarılması ve token ekosistemi Luna’nın daha da çökmesi nedeniyle Terra’nın çöküşüyle ​​ilgili soruşturmalarına başladı.

guney kore 1280x720 1

Chang-Hyun Ulusal Meclis Siyasi İşler Komisyonu’nun genel kurulu toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Son zamanlarda bir sorun haline gelen Terra CEO’su Do Kwon da dahil olmak üzere ilgili borsa yetkililerini, durumun nedeni ve yatırımcıları korumak için alınacak önlemler hakkında bir oturum düzenlemek üzere Ulusal Meclise getirmeliyiz.

Bunun yanında bir başka büyük Kore yayın kuruluşu olan Yonhap Haber Ajansı’nın bugün yaptığı açıklamaya göre; yerel finansal düzenleyicilerin, anonim kaynaklara atıfta bulunarak, UST çöküşünden sonra yatırımcı korumasını artırmak için yerel kripto borsalarında “acil durum incelemeleri” başlattığını bildirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala